Crestes farcides de ceba caramel·litzada i botifarra negra

El sopar d’ahir varen ser aquestes oblees farcides amb botifarra negra i ceba caramel·litzada. Les oblees tenen la caducitat llarga, per això aquests dies de confinament és un dels productes que m’agrada afegir a la llista de la compra. Així sempre tinc un «fons de nevera» que em soluciona més d’un àpat, evitant haver de sortir sovint de casa per anar a comprar. Pel que fa a la botifarra, la compro envasada al buit, així també em dura molts dies a la nevera.

Les oblees admeten un munt de farcits i presentacions tant dolces com salades. Al blog podeu trobar totes aquestes (cliqueu sobre els noms per anar a les receptes); Crestes de tonyina i ou……… Crestes farcides de verdura i formatge ……… Crestes farcides de carn i verdures………. Cassoletes de bledes, mató i carn picada…….. Crestes de Nutella…….. Farcellets farcits de crema de cacau amb avellanes i plàtan.

Ingredients: (16 oblees grans) o bé (21-22) si utilitzem la mida d’oblea petita

Preparació:

 1. Posar la ceba i l’oli dins el got. Trossejar 4 segons a velocitat 5. Baixar les restes escampades cap a les ganivetes, afegir un polsim de sal i sofregir 8 minuts, temperatura 120º i velocitat cullera.
 2. Incorporar el sucre i programar 4 minuts, temperatura 100º i velocitat 1.
 3. Afegir la botifarra, sense el budell i tallada a trossos. Programar 5 segons a velocitat 3. Si cal, programar alguns segons més perquè quedi ben esmicolada. Aleshores, ofegar 10 minuts, temperatura 100º i velocitat cullera. Escórrer la grassa que pugui haver fet en un colador i deixar refredar.
 4. Posar una cullerada de botifarra amb ceba caramel·litzada al mig de cada oblea, pinzellar el vol amb aigua i tancar i sellar amb una forquilla, perquè no s’obrin durant el fregit.
 5. Fregir les oblees en abundant oli calent i retirar sobre paper absorbent per eliminar l’excés d’oli. Servir.
Nota:
.-També podem fer les oblees al forn. Per això, pinzellar-les amb ou batut i enfornar durant 15-20 minuts a 190º o fins que agafin un bonic to daurat.

.-Si utilitzem les oblees de diàmetre gran, en sortiran 16 unitats i utilitzarem tot el paquet. Si pel contrari, utilitzem les oblees de diàmetre petit, en sortiran 20-22 unitats. Com que els paquets són de 16 unitats, la resta d'oblees les podem utilitzar per fer algun altre farcit. O bé, només utilitzar les 16 oblees i utilitzar la carn que sobri per afegir a un plat de puré de patata, verdura, pasta.....

2 respuestas a “Crestes farcides de ceba caramel·litzada i botifarra negra

 1. Àngels 26/04/2020 / 11:48 am

  Bon dia Consol una pregunta, la butifarra negra a quina et refereixes, perquè no deu ser bull negra. No sé si vols dir la «morcilla».
  Per cert, he vist que ahir vas fer uns dolços per celebrar sant Marc, que només amb les fotos la boca em feia salivera.
  Moltes gràcies per compartir les teves receptes.

  • consol 29/04/2020 / 6:48 pm

   Hola Àngels,
   Sí. Vull dir la «morcilla»
   Jajaja… Anima’t una estona a preparar les cristines de Sant Blai… Són Boníssimes!!!!
   Gràcies a tu!!!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s