Melmelada de tomàquet

La melmelada de tomàquet és un clàssic de l’estiu, fer-la ara quan els tomàquets de l’hort estan en el seu millor esplendor tant de gust com de textura, és genial. Queda una melmelada exquisida i a més, és senzillíssima de fer. A casa ens encanta!!! Per tant, aprofito ara i en faig diverses tongades, així tinc melmelada per una bona temporada.

És genial en aperitius, sopars d’estiu, esmorzars…… A nosaltres ens agrada molt com acompanyament de formatge brie o camembert arrebossat i també al damunt de pa de coca torrat o pasta de full i acompanyat amb formatge de cabra.

Sucre i poso el just per reduir l’acidés de la tomata i aportar un xic de dolçor, però sense fer una melmelada excessivament dolça, ja que a casa no ens agrada massa dolçor.

Ingredients:

  • 700 g de tomàquets (tallats a quarts)
  • 20 g de suc de llimona
  • 250 g de sucre
  • 2 claus d’olor

Preparació:

  1. Posar dins el got els tomàquets, el suc de llimona i el sucre. Triturar 30 segons a velocitat progressiva 5-7-10.
  2. Afegir els claus d’olor i programar 45 minuts, temperatura 100º i velocitat 3. Comprovar el punt d’espessor de la melmelada, si no és del nostre gust, podem deixar-la alguns minuts més a temperatura varoma i velocitat 3, fins a aconseguir-lo. Hem de tenir en compte que en refredar espessa bastant. Retirar els claus d’olor i abocar la melmelada dins d’un pot de vidre, prèviament esterilitzat. Fer el buit per conservar-los més dies o reservar-los a la nevera i utilitzar-los de seguida.
Nota:
Per comprovar la textura de la melmelada un cop freda (la melmelada en refredar espesseix). Posar un plat al congelador que sigui ben fred, agafar una cullerada de melmelada i deixar-la damunt del plat, la melmelada refredarà ràpidament i agafarà la textura final.
 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s