Flors de carnaval

La gastronomia està repleta de receptes tradicionals, avui, us porto una delícia dolça que he tret d’aquest clàssic i immens receptari. Les flors de carnaval també conegudes com a flors manxegues. Cruixents i boníssimes, no deixeu de provar-les. Us animeu??

Trobareu el motlle per fer les flors en botigues especialitzades, en ferreteries o per internet.

Ingredients:

Flors

 • 400 g de farina
 • 1-2 polsims de sal
 • 600 g de llet sencera
 • 3 ous
 • 1 litre d’oli de girasol (per fregir)

Acabat i decoració

 • Licor d’anís dolç, el Mono®
 • sucre (al gust)
 • Canyella (al gust)
 • Sucre llustre (opcional)

Preparació:

 1. Posar dins el got la farina, la sal, la llet i els ous. Barrejar 40 segons a velocitat 6. Posar en un bol i deixar reposar durant 10 minuts. Mentrestant, posar a escalfar l’oli, en un recipient (cassola o paella) però que sigui fondo, ja que ens hi ha de cabre la flor de metall (motlle) totalment coberta d’oli.
 2. Introduir el motlle de metall en forma de flor dins l’oli calent durant 1 minut. Escórrer i introduir el motlle dins la massa, sense submergir-lo del tot i passar-lo ràpidament dins l’oli. En fregir-se, la massa es desenganxa del motlle. Repetir el procés fins a acabar amb la massa. Deixar les flors sobre paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.
 3. En calent, ruixar les flors amb licor d’anís i arrebossar-les en una barreja de sucre i canyella. O bé, una vegada fredes, empolvorar-les amb sucre llustre. Jo en faig unes quantes de cada manera.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s