Bròquil al vapor amb salsa de cigrons

Aquesta recepta la faig moltes vegades …… No deixa de ser un bròquil al vapor, però la salsa de cigrons li dóna un punt boníssim. Fins i tot els meus fills els agrada el bròquil amb aquesta salsa!!! I aquests dies de confinament en què no fem tot l’exercici que voldríem aquesta recepta ens ajuda a controlar calories.

Us he deixat la quantitat d’aigua per coure el bròquil al vapor, però jo normalment aprofito a coure’l quan faig alguna recepta al got, com avui, que mentre feia la crema de patata i ceba dins el got, he aprofitat per coure el bròquil. En aquest cas, he augmentat a 30 minuts la cocció de la crema i he canviat la temperatura de 100° a la temperatura de varoma, d’aquesta manera he pogut coure bròquil al varoma.

Ingredients: (4 persones)

 • 600 g d’aigua
 • ½ culleradeta de sal
 • 700-750 g de ramells de bròquil
 • 1 gra d’all petit (sense germen)
 • 100 g de cigrons cuits
 • 20 g d’oli d’oliva
 • 80 g de iogurt descremat
 • 1 cullerada de suc de llimona
 • 2 cullerades de l’aigua de coure el bròquil

Preparació:

 1. Posar l’aigua dins el got, untar el varoma amb oli i col·locar els ramells de bròquil dins, tapar el varoma i col·locar en la seva posició. Programar 30 minuts, temperatura varoma i velocitat 1. Retirar el varoma i reservar. Reservar també un parell de cullerades de l’aigua de coure el bròquil en una tassa. Rentar i assecar el got i la tapa.
 2. Posar dins el got l’all. Triturar 3 segons a velocitat 7.
 3. Baixar les restes cap a les ganivetes i afegir els cigrons, l’oli, el iogurt, el suc de llimona i les cullerades de l’aigua de cocció del bròquil que tenim reservada. Programar 30 segons a velocitat 5-7-10
 4. Posar el bròquil en una safata i abocar la salsa pel damunt. Servir immediatament.
Nota:
Si feu alguna crema dins el got no tindreu les cullerades de la cocció del bròquil, en aquest cas, si pot posar dues cullerades de brou (si en teniu) o d'aigua.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s