Porridge amb llet de soja

Porridge amb llet de sojaEn una recent escapada amb la família a Nova York, ens vam allotjar en un hotel fantàstic i d’immillorable relació qualitat-preu. Situat en ple cor de Manhattan, concretament en la 41, entre la sèptima i vuitena avinguda. Vàrem estar molt i molt bé! Us en faig cinc cèntims. A part de la seva ubicació, per nosaltres ideal, la neteja de totes les instal·lacions era impecable. Les habitacions petitones però molt correctes, amb dos tipus de coixins per persona, un de fort i un de tou, i el bany, molt complet, amb les seves amanites. També disposava de servei de bugaderia, planxa, gimnàs… I a tot això, li hem d’afegir un personal tant a recepció, com a servei d’habitacions, menjador, etc., molt amable i súper atent.

Al matí teníem servei d’esmorzar, els hotels a EE.UU sovint són només allotjament o amb esmorzars ràpids i sense gaire varietat. En aquest, del qual ja havíem llegit bons informes abans de reservar-lo, teníem un esmorzar complet, amb fruita natural i variada (taronja, pinya, meló, nabius….), iogurts, cereals de molts tipus diferents, brioixeria variada (muffins, croissants..), pans (baguels, brètzels….), mantega, melmelades, mantega de cacauet, Philadelphia… També hi havia una secció en calent, amb salsitxes, béicon, ous durs, truites, cada dia variades (de bolets, de formatge, «revoltillo»), A més dels sucs de fruita de màquina, cafè i té.

Però el que més cridava l’atenció als meus fills i al meu marit, eren unes gofreres que hi havia col·locades en fila, al costat d’un enorme dispensador de massa. Es tractava de servir-se una quantitat de massa dins d’un got (la mida del got era la mesura exacte de la massa que es necessitava) Es col·locava aquesta massa dins la gofrera i al cap d’uns minuts sonava un xiulet, llavors es donava la volta a la gofrera i quan el xiulet tornava a sonar, ja teníem un espectacular gofre a punt. Només calia decorar-lo, amb mantega, melmelades, siropes, fruita, formatge…. Fins i tot  hi havia nata muntada.

A mi personalment m’encantava l’olla calenta de porridge que tenien cada matí. El porridge són unes farinetes de civada cuinades amb llet o aigua. Molt interessants des del punt de vista nutricional, ja que tenen un elevat contingut en hidrats de carboni complexes, vitamines del grup B, vitamina E, minerals com magnesi, calci, ferro…., a més d’una gran quantitat de fibra soluble. Per tant són molt saciants i ajuden a millorar el trànsit intestinal.
Al costat de l’olla de porridge tenien gran varietat de fruits secs (avellanes, dàtils, ametlles en pols…), hi havia canyella, mel, sucre morè, estèvia i una mena de llet condensada avainillada (molt americana) per endolcir i complementar aquestes farinetes de cereals al gust.

Com veieu tots sortíem ben esmorzats i amb molta energia, però a més, a la recepció de l’hotel hi havia cada matí unes bosses de paper amb una fruita natural (poma, plàtan..) un parell de muffins, una barreta de cereals i una ampolla d’aigua, a disposició dels clients. D’aquesta manera, sortíem de l’hotel ben preparats per recórrer aquesta impressionant ciutat.
Però això no és tot, sempre hi havia unes màquines dispensadores de llet, xocolata, cafè i té, junt amb unes safates de galetes, que a nosaltres personalment, ens venien molt bé al vespre. Quan arribàvem súper cansats i una mica enfredorats (als vespres refrescava força). Un colacao o un cafè amb llet i alguna galeta es posaven molt bé abans de pujar a l’habitació. Si torno a NYC repeteixo hotel segur.

De tornada a casa i amb l’enyorança d’aquestes meravelloses vacances en família, m’he aficionat a preparar el porridge. A més m’ajuda amb «l’operació biquini», que ja tenim molt a la vora. El preparo amb llet de soja lleugera i vaig variant l’acompanyament, fruita natural o deshidratada, fruits secs, canyella, sucre morè, mel…..
Molt poc calòric si vigilem amb els fruits secs, saciant i regulador del transit intestinal és perfecte per cuidar-nos i començar el dia amb energia.  Ep!! I molt ràpid de preparar.

Us deixo notes per si voleu canviar la llet o fer ració individual. Us animeu amb el porridge?

Porridge amb llet de sojaIngredients: (6 persones)

  • 160 g de flocs de civada
  • 860 g beguda de soja Provamel®
  • 1 polsim de sal

Preparació:

  1. Posar tots els ingredients dins el got de la thermomix i programar 11 minuts, temperatura 90º, gir invers i velocitat 2.
  2. Posar dins de bols i servir inmediatament. Endulçar amb sucre morè, mel, canyella….. també i podem afegir fruits sec o fruita natural al gust.

 Notes:

  Per preparar una ració indiviual:

  •  40 g de flocs de civada, 210 g de beguda de soja, 1 polsim de sal. Programar 8 minuts, temperatura 90º, gir invers i velocitat 2.

Per si el voleu preparar amb llet sencera:

  • Per 6 racions:  160 de flocs de civada, 480 g de llet sensera, 380 d’aigua i un polsim de sal. Programar 11 minuts,temperatura 90º, gir invers i velocitat 2.
  •  
  • 1 ració: 40 de flocs de civada, 120 g de llet sensera, 90 g d’aigua i un polsim de sal. Programar 8 minuts, temperatura 90º , gir invers i velocitat 2.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s