Pastís de poma amb pasta de full, melmelada i canyella

pastis-de-poma-amb-pasta-de-full-melmelada-i-canyellaAra fa aproximadament un any  vaig publicar el primer pastís de poma (pastís de poma amb iogurt). En aquella entrada us comentava la gran quantitat de pastissos de poma que hi ha i que de mica en mica els aniria preparant i afegint al blog.
Des d’aleshores, n’he publicat uns quants: pastís de poma amb iogurt, pastís de poma amb crema i pasta de full, pastís de poma amb cruixent de nous i el d’avui, el pastís de poma amb melmelada, canyella  i pasta de full. Segurament el més senzill i ràpid de fer, però no per això menys bo.

Espero que trobeu el que més us agradi!!

Ingredients:

 • 1 làmina de pasta de full rectangular
 • 2-3 pomes Golden
 • Suc d’una llimona
 • 1 pot de melmelada de prèssec o albercoc (per facir la làmina i opcionalment per donar brillantor)
 • Brillantor pastissera (opcional)
 •  canyella al gust

Preparació:

 1. Preescalfar el forn a 220º calor a dalt i a baix
 2. Estirem la làmina de pasta de full. Deixant un marge d’un cm a tot el vol, passem un ganivet ben afilat de manera que quedi un marc a tota la làmina (és molt important que el tall no sigui total perque només volem «marcar» i no «tallar»el marc d’un cm).  Punxem amb una forquilla el quadre interior de la làmina (d’ aquesta manera els costats pujaran durant el fornejat quedant més alts que l’interior de la làmina).
 3. Repartim una capa de melmelada sobre el quadre interior de la pasta de full, deixant lliure el cm. que hem deixat a tot el vol.
 4. Pelem, traiem les llavors de les pomes i les tallem a làmines ben fines. Les anem repartint per sobre la melmelada (si les tallem amb antelació, les hem de posar en un plat o bol i regar-les amb una mica de suc de llimona perquè no s’enfosqueixin.)
 5. Repartim canyella al gust i fornegem durant 20-25 minuts.
 6. Traiem del forn i pinzellem amb brillantor pastissera o una mica de melmelada de préssec o albercoc. (Si ho fem amb melmelada, en posem una mica en un bol amb un rajolí d’ aigua i escalfem al microones. Remenen  i ja podrem pinzellar el pastís, amb compte de no moure les làmines de poma).
 7. Deixem refredar i tallem en porcions.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s