Mongetes tendres amb pernil

Mongetes tendres amb pernilA casa gairebé cada dia per sopar hi ha verdura, això si, sempre variada en gustos i textures. Avui una recepta molt senzilla pel dia a dia, mongetes tendres saltejades amb pernil i ceba.

Les mongetes estan cuites al vapor, així conserven els seus nutrients intactes a la vegada que mantenen el seu gust, consistència i color natural.  Les podem acompanyar amb unes patates o saltejar-les amb pernil, bacon, botifarra, etc.

Jo aquesta vegada les he saltejat amb pernil i molt poquet oli pel tema de les calories i les he acompanyades amb l’ ou estil “poché”que té una presentació molt divertida. I ja tenim llest un menú fàcil, saludable i econòmic.

Ingredients:  (per 4 persones)

  • 250 gr de ceba
  • 2  grans d’ all
  • 60 gr d’oli d’oliva verge extra
  • 180 gr de troços de pernil salat
  • 800 gr de mongetes verdes fresques

Preparació:

  1. Posem la ceba partida en trossos grans i el alls en el got de la thermomix Triturem 8 segons, a velocitat 4. Amb l’espàtula, baixem les restes que hagin quedat a la tapa i les parets del got, cap a les gavinetes. Si han quedat trossos grans tornem a programar 3 segons més, a velocitat 4. De nou, amb l’espàtula, baixem les restes que hagin quedat cap a les gavinetes.
  2. Afegim l’oli i programem 12 minuts, temperatura 100º,  gir a l’esquerra, velocitat cullera.
  3. Col.loquem  la papallona a les gavinetes. Programem 3 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerra, velocitat cullera i anem afegin el pernil pel bocal.
  4. Acabat el temps afegim les mongetes tendres i programem 35 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerra, velocitat cullera.
  5. Retirem la papallona, comprovem el punt de sal i si és necessari n’afegim un polsim.  (Alerta! amb el pernil ja solen quedar al seu punt, però això ja va a gust de cadascú) Barregem amb l’espàtula i ja podem servir.

Mongetes tendres amb pernilNota: Si es fa amb mongetes congelades, les heu de descongelar prèviament.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s