Carxofes confitades, ous de guatlla i foie

Sóc fan dels aperitius tipus mosset, així que sempre que hi ha àpats festius en preparo més d’un. Però això, els que fa temps que em seguiu ja ho sabeu, oi?? jejej

Avui us porto un dels que faré demà per acomiadar l’any, es tracta d’unes carxofes confitades acompanyades amb ou de guatlla i llesques de foie… Un espectacle pel paladar!!!

Avui ja he avançat feina i he confitat les carxofes, demà només caldrà fer els ous de guatlla, afegir-hi les llesques de foie i la sal en escames. I voilà!!! Un mosset diví per acomiadar aquest 2021!!
Espero que us agradin taaant com a nosaltres!!!!

Ingredients:

Ingredients: (12 unitats)

Carxofes confitades:

  • 6 carxofes
  • Julivert o 1/2 llimona
  • 1000 g d’aigua
  • 200 g d’oli

Acabat i decoració:

  • 12 ous de guatlla
  • Foie mi cuit (a llesques)
  • Sal Maldon (amb escames)

Preparació:

Carxofes confitades:

  1. Netejar les carxofes retirant les fulles més dures i escapçant la part del dalt. Tallar-les per la meitat i després a quarts, retirar el borrissol que fan i submergir-les en un bol d’aigua amb unes branques de julivert (o ½ llimona) perquè no s’oxidin. Reservar.
  2. Posar l’aigua dins el got i col·locar el varoma en la seva posició. Posar dins el varoma un motlle d’alumini d’un sol ús, afegir-hi les carxofes escorregudes, salpebrar-les i cobrir-les amb els 200 g d’oli. Tapar el varoma i programar 40 minuts, temperatura varoma i velocitat 1.
  3. Retirar el varoma i treure les carxofes amb compte de no cremar-nos (reservar l’oli de confitar-les per altres usos) Buidar el got.

Acabat i decoració:

  1. Escalfar ben calenta una paella antiadherent pinzellada amb oli i fer els ous de guatlla «tipus ferrats». Amb compte de no fer-los massa, el rovell ha de quedar líquid. Reservar.
  2. Agafar un quart de carxofa, col·locar al damunt un ou de guatlla, repartir alguna llesca de foie al damunt i empolvorar amb sal Maldon en escames. Servir immediatament.

Nota:
Jo sempre aprofito i en comptes de posar aigua sola dins el got, faig algun brou durant el temps de cocció de les carxofes.
Si el recipient d'alumini que utilitzeu per fer confitar les carxofes no deixa cap orifici lliure, aixecar-lo una mica, posant un parell de coberts en forma de creu o la papallona.
Si les carxofes són petitones podeu partir-les per la meitat en comptes de quarts.

2 respuestas a “Carxofes confitades, ous de guatlla i foie

  1. Núria 31/12/2021 / 11:31 am

    Ho provaré

    • consol 31/12/2021 / 4:27 pm

      Hola Núria,

      M’alegro que t’agradi la recepta!!
      BON ANY!!!

Deja un comentario