Melmelada de cireres

Melmelada de cireresLes cireres m’encanten, crec que ja ho he dit en més d’una ocasió. Quina llàstima que la temporada sigui tan curta!! Abans no s’acabi, que ja està a punt, aprofito per fer el màxim de receptes amb elles. Avui melmelada!! Ideal per posar als iogurts, per acompanyar o farcir pastissos o simplement sobre una torrada per esmorzar. Boníssima!!

Espero que us agradi!

Ingredients:  (1 pot de 270 g aprox)

  • 500 g de cireres
  • 250 g de sucre
  • El suc de ½ llimona

Preparació:

  1. Rentar ben netes les cireres, eixugar-les amb paper de cuina i treure’ls el pinyol.
  2. Posar dins el got de la thermomix les cireres, el suc de llimona i el sucre. Programar 40 minuts, temperatura 100° i velocitat 2. En lloc del cubilet posar el cistell sobre la tapa, per afavorir l’evaporació i evitar esquitxos. ALERTA!, hem d’estar pendent en tot moment de la màquina, perquè la melmelada, pot sortir pel bocal i regalimar per tot arreu, tot i tenir el cistell col·locat sobre la tapa. Si ens passa això, augmentar a la velocitat 3.
  3. Recordeu que la melmelada en refredar espeseix. Podem comprovar la textura final de la melmelada, posant un plat al congelador. Quan hagi acabat el temps programat, col·locar una cullerada de melmelada sobre el plat ben fred, aquesta refredarà rapidament i agafarà la textura final.

 

  • Nota:
  • Aquesta recepta és a la col·lecció de melmelada i compotes del cookidoo. Allà trituren una mica les maduixes, posen més sucre i només 30 minuts de cocció. En el meu cas, sempre que faig aquesta melmelada, necessito 40 minuts perquè quedi la textura ideal pel meu gust. Jo no trituro les maduixes, amb la cocció es desfan molt, i trobar algun «tropezon» ens agrada.
  • Les melmelades a vegades podem regalimar pel bocal, tot i tenir el cistell al damunt, per tant, s’ha de vigilar que no comenci a sortir melmelada i que regalimi per tota la màquina. En el blog de velocidad cuchara, vaig llegir que una solució si passava això, era posar la velocitat a 3. Efectivament, m’ha funcionat! Quan ha començat a sortir melmelada, he pujat la velocitat i ha anat perfecte.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s