Gaspatxo de remolatxa

Gaspatxo de remolatxa

Vinga, avui una altra recepta de dit i fet!

En l’últim post us comentava que aquesta setmana les receptes serien senzilles i ràpides, i també que tinc excedent de tomàquets acabats de collir de l’hort. Per tant, una recepta gairebé obligatòria aquests dies, és el gaspatxo. Als meus fills i a mi ens agrada molt, al meu marit li costava una mica més, però l’he enganxat a còpia de fer-lo sense all o amb molt poc, i amb poca quantitat de vinagre i sempre de poma, perquè resulti més suau al paladar. I el què també ha tingut molt d’èxit, és fer-lo combinat amb fruites o, com avui, amb remolatxa.

Durant l’estiu he fet gaspatxo gairebé diàriament i els he anat variant. El de remolatxa se n’emporta una nota alta, pel seu gust suau, color vermell intens i textura fina i agradable. A casa ens agrada molt, espero que a vosaltres també!!

Ingredients:

 • 100 g d’oli d’oliva verga extra
 • 500 g de remolatxa cuita
 • 500 g de tomàquets madurs
 • 1 all petitó (sense germen)
 • 50 g de pebrot verd
 • 20 g de ceba
 • 20 g de vinagre de poma
 • 1 culleradeta de sal
 • 200 g de glaçons
 • 200 g d’aigua freda

Preparació:

 1. Posar una gerra sobre la tapa de la thermomix i pesar els 100 g d’oli. Reservar.
 2. Posar tots els ingredients menys l’oli, dins el got de la thermomix. Programar 3 minuts a velocitat progressiva 5-7-10.
 3. A continuació programar velocitat 5 sense temps, i amb la màquina en marxa i el cubilet posat, abocar poc a poc l’oli reservat sobre la tapa, de manera que caigui en forma de rajoli prim dins el got, a través del cubilet.
 4. Reservar a la nevera perquè en el moment de servir sigui molt, molt fred. (És importantíssim que sigui ben fred).

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s