Gelat de nata

M’encanten els gelats casolans i tot i que en faig durant tot l’any, és a l’estiu quan la geladora no para. Ahir vaig fer-ne un de clàssic, el gelat de nata, que malgrat haver-lo fet moltes vegades encara no el tenia publicat.

Acabo de berenar un sandvitx dels que veieu a la foto. Cremós i boníssim!!!!
Bon cap de setmana!!

Ingredients: (1 lingot)

  • 700 g de nata de muntar 35 % m.g.
  • 100 g de sucre
  • 50 de llet en pols descremada Sveltesse®
  • Oblees quadrades, per a gelats (opcional)

Preparació:

  1. Posar dins el got 200 g de nata, el sucre i la llet en pols. Programar 8 minuts, temperatura 90º i velocitat 2. Col·locar dins un bol gran, deixar temperar i reservar a la nevera un mínim de 3 hores.
  2. Col·locar la papallona en la seva posició i muntar la nata restant (500 g). Per això, programar velocitat 3½ sense temps, fins que sigui muntada. Abocar al damunt del bol reservat a la nevera i barrejar suaument i amb moviments envoltants.

Amb geladora:

  1. Abocar la mescla dins la cubeta de la geladora i seguir les instruccions d’aquesta. Deixar durant 20 minuts o fins que quedi una textura cremosa.

Sense geladora:

  1. Guardar la mescla al congelador, dins un recipient hermètic, i quan hagin passat un parell o tres hores i sigui el gelat sigui semicongelat, posar-lo a trossos dins el got de la thermomix i programar 20 segons a velocitat 5 (això ho fem per desfer els possibles cristalls de gel que pugui haver fet).

Acabat:

  1. Una vegada tinguem el gelat mantegós, tan si l’hem fet en la geladora com sense, el reservem dins el congelador, en un motlle de cake prèviament folrat amb film transparent. Tapar amb paper de forn tocant el gelat i més film transparent pel damunt. Millor deixar-lo d’un dia per altre. Retirar del congelador 15 minuts abans de servir.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s