Macarrons integrals amb pesto d’espàrrecs verds

El pesto és una recepta bàsica de la cuina italiana que porta per ingredients; Alfàbrega fresca, all, parmesà, pinyons i oli d’oliva. Però a partir d’aquí es pot tunejar de mil maneres diferents. Canviant els pinyons per anous, avellanes, festucs… I les fulles verdes, per espinacs, ruca, alvocat, espàrrecs. O fins i tot, incorporant ingredients com tomàquets secs per aconseguir un pesto vermell. Totes les versions d’aquesta recepta resulten fresques i delicioses. Personalment m’encanten, sobretot quan arriba la primavera-estiu les utilitzo molt per acompanyar plats de pasta…. Peixos al vapor…

Aprofitant que estem en temporada d’espàrrecs, ja sabeu que m’agrada donar prioritat als aliments de temporada, avui per dinar he preparat la salsa al pesto amb aquesta verdura. Senzillament…. Boníssim!!!….I súper fàcil i ràpid de fer, en 16 minuts el tenim llest.

Jo he cuit la pasta al got, per no embrutar tants trastos, però si voleu anar més de pressa, mentre es fa el pesto al thermomix, es pot coure la pasta en una olla.

Espero que us agradi, tant com a nosaltres!!!!

Ingredients: (6 persones)

Pesto d’espàrrecs verds:

 • 250 g d’aigua
 • 500 g d’espàrrec verd, fresc (2 manats)
 • 55 g de nous de macadàmia (crua)
 • 2 culleradetes rases de sal
 • 1 polsim de pebre
 • 50 g d’oli d’oliva verge extra

Pasta:

 • 1500 g d’aigua
 • 2 culleradetes de sal
 • 1 cullerada d’oli d’oliva
 • 500 g de macarrons integrals

Acabat i decoració:

 1. Formatge parmesà ratllat, al gust (opcional)

Preparació:

Pesto d’espàrrecs verds:

 1. Posar l’aigua dins el got i escalfar 5 minuts, temperatura 100º i velocitat 1. Mentrestant, rentar i retirar la part dura dels espàrrecs i tallar-los en trossos de 2 cm aprox. Reservar per separat les puntes del tronc.
 2. Introduir el cistell dins el got i primer posar els troncs i al damunt les puntes dels espàrrecs. Programar 10 minuts, temperatura varoma i velocitat 1. Amb l’osca de l’espàtula, retirar el cistell amb els espàrrecs i separar les puntes dels troncs. Buidar i assecar el got.
 3. Escórrer bé els espàrrecs i col·locar dins el got els troncs cuits dels espàrrecs. Afegir les nous de macadàmia, la culleradeta rasa de sal i el polsim de pebre. Triturar 30 segons a velocitat progressiva 5-7-10. Amb l’espàtula baixar les restes escampades per les parets i la tapa del got, cap a les ganivetes.
 4. Afegir l’oli d’oliva i programar 30 segons a velocitat 5-7-10 (si la màquina fa el buit, obrir fer baixar les restes cap a les ganivetes i continuar amb la programació) Treure i reservar el pesto dins un bol. Esbandir el got.

Pasta:

 1. Posar l’aigua dins el got. Programar 12 minuts, temperatura 100º i velocitat 1.
 2. Afegir els macarrons, la sal, l’oli i programar els minuts que ens indiqui el paquet de pasta, temperatura 100º, gir invers i velocitat cullera, sense cubilet. Reservar una tassa del líquid de cocció i escórrer la pasta dins el cistell.

Acabat i decoració:

 1. Barrejar el pesto d’espàrrecs amb una mica del líquid de la cocció de la pasta que tenim reservat, simplement per alleugerir-lo i que no sigui tan espès.
 2. Col·locar els macarrons en una safata, afegir el pesto i barrejar-ho bé fins que quedi ben integrat. Incorporar les puntes dels espàrrecs, barrejar amb compte i afegir el formatge ratllat pel damunt. Servir immediatament.
Nota:
Podem canviar les nous de macadàmia per 75 g de festucs pelats i sense sal.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s