Mongetes tendres amb bacallà, pebrots i salsa allada

L’hort de l’avi està ple de mongetes tendres, així que és el moment de portar aquest ingredient a la taula. Precisament, la recepta d’avui m’agrada fer-la amb mongetes molt tendres, per tant, acabades de collir m’ha anat genial.

Les mongetes cuites en el varoma tendeixen a quedar un xic al dente i com que a casa agraden més cuites, per fer-les en el varoma utilitzo mongetes mooolt tendres, i a més, les deixo els minuts que calgui, fins que aconsegueixo el punt que ens agrada. És per això, que els minuts en aquesta recepta només són orientatius, es pot programar més o menys temps segons agradi.

És un plat complet i lleuger. Espero que us agradi!!! A més, s’aprofita la cocció de les mongetes per fer al bacallà al vapor, cosa que va genial!! I també he de fer referència a l’allada que porta per amanir tot el conjunt, li dóna un toc fantàstic. Animeu-vos!!! Jo les he fet per dinar i tots han repetit. Boníssimes!!!

Ingredients: (5 persones)

 • 600 g de mongeta tendra fresca
 • 700 g d’aigua
 • 300 g de lloms de bacallà dessalat
 • 2 grans d’all
 • 40 g d’oli verge extra (+ un rajolí més pel bacallà)
 • 1 polsim de sal
 • 150 g de pebrots escalivats (tallats a tires) o pebrots del piquillo

Preparació:

 1. Retirar els fils i la part de les puntes de les mongetes i tallar-les trossos de 2-3 cm. Col·locar-les dins el recipient varoma, tapar i reservar.
 2. Posar aigua dins el got, situar el varoma en la seva posició i programar 30 minuts, temperatura varoma i velocitat 1. Mentrestant, col·locar els lloms de bacallà sobre un tros de film transparent, regar amb un rajolí d’oli d’oliva i embolicar amb el film. Col·locar la safata varoma amb el bacallà, tapar el varoma i programar 15 minuts, temperatura varoma i velocitat 1. Retirar el varoma. Resevar la safata varoma amb el bacallà. Comprovar el punt de cocció de les mongetes, si no estan al vostre gust programar alguns minuts més. Un cop tinguem les mongetes al nostre gust, retirar el varoma i buidar el got.
 3. Posar dins el got l’all i l’oli. Picar 5 segons a velocitat 7. Tot seguit sofregir 6 minuts, temperatura 120° i velocitat 1. Mentrestant, col·locar les mongetes en una safata i afegir-hi uns polsims de sal. Separar les llesques del bacallà i col·locar-les al damunt les mongetes. Al damunt, repartir les tires de pebrot escalivat.
 4. Abocar l’allada que tenim dins el got i servir.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s