Melmelada de móres silvestres

melmelada-de-mores-silvestresQuan els meus fills eren petits les tardes dels caps de setmana de tardor sempre solíem anar a caminar per la muntanya. La temperatura sol ser agradable, ni molta calor ni molt fred, i els colors que ens ofereixen els boscos en aquesta època són fantàstics. Solíem tornar a casa carregats de fulles de colors variats, a vegades algun bolet i moltes, moltes móres silvestres. S’ho passaven pipa i nosaltres també.
Ara les coses han canviat una miqueta i anar a passejar per la muntanya a collir móres amb els pares no sol ser la millor opció. Ara em sembla que està de moda anar a buscar Pokémons.

Al meu marit i a mi ens continua agradant passejar per les fantàstiques muntanyes que envolten el nostre poble. Avui hem tornat carregats de móres (ara els esbarzers n’estant replets) i tres rovellons que hem trobat de casualitat, perquè de moment, res de bolets.

Amb les móres i l’ajut de la thermomix en menys de mitja hora he preparat una melmelada que no té res a veure amb les de compra. Mmmm. Boníssima. Amb no massa sucre com ens agrada a nosaltres (massa dolçor ens empelega), i sense les llavors (ja que  les colem).Queda una melmelada molt suau i fina a més d’ ecològica i molt econòmica.
Us animeu??

Ingredients:

  • 600 g. de móres silvestres (madures)
  • 100 g. d’aigua
  • 20 g. de suc de llimona
  • 300 g. de sucre

Preparació:

  1. Posar les mores ben netes i eixutes dins el got de la thermomix, afegim l’aigua i triturem 30 segons a velocitat 5-10. Colem el puré per un «xino» per eliminar les llavors.
  2. Netegem el got i la tapa de la thermomix. Tornem a posar el puré ja colat i afegim el suc de llimona i el sucre. Programem 15 minuts, temperatura varoma i velocitat 3.
  3. Traiem el cubilet i col·loquem el cistell sobre la tapa (això o fem per afavorir la evaporació). Tornem a programar 6 minuts, temperatura varoma i velocitat 3. 
  4. Comprovem que estigui al nostre gust d’espessor. La melmelada en calent sempre és més líquida i en refredar s’espesseeix. Per saber si quedarà al nostre gust, en un plat fred (el podem  deixar uns minuts al congelador) i posem una petita porció de melmelada i en refredar-se quedarà més espessa. Si  la textura ens sembla bé ja tindrem la melmelada a punt, si no podem programar algun minut més a la mateixa temperatura i velocitat.
  5. Aboquem la melmelada en un pot de vidre, deixem que es refredi, tapem i guardem a la nevera.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s