Púding de chía amb fruites

Púding de chía amb fruita.2 En alguna recepta en la que he utilitzat llavors de chía ja us he parlat de les seves propietats. Jo ja fa algun temps que m’he apuntat a la moda d’aquest anomenat súper aliment i al rebost sempre n’hi tinc un pot. Avui us porto la chía en format púding, per esmorzars saludables 100%.

Les llavors de chía són una excel·lent font de fibra. Quan aquestes llavors es barregen amb algun líquid (aigua, sucs, llet) aquestes formen un gel (a causa de la fibra soluble que porten), que ens ajuda a millorar la digestió, ens dóna la sensació de sacietat més temps i ens manté hidratats. També ajuden a endarrerir l’augment de sucre en la sang.
Pel seu alt contingut en antioxidants aquestes llavors es mantenen fresques durant molt de temps, sense necessitat de productes químics ni conservants. Els antioxidants són els responsables de prevenir el dany causat pels radicals lliures, l’envelliment prematur de la pell i la inflamació dels teixits.

Les llavors de chía són també molt riques en àcids grassos i omega 3, molt recomanables per la salut cardíaca i colesterol. A més, aquestes nutritives llavors són una excel·lent font de vitamines i minerals. Es pot demanar alguna cosa més?

Avui les he preparat hidratades en forma de púding, però també es poden utilitzar sense hidratar, repartides en amanides, sopes, cremes, iogurts o altres làctics…. també les podem afegir en la preparació de brioixeria,….i en pans i masses.

Anem a la recepta! En el púding d’avui vosaltres feu el muntatge al vostre gust. Només heu de tenir en compte posar a hidratar les llavors chía la nit anterior. Podeu modificar les quantitats al vostre gust. Si augmenteu la quantitat de llet o beguda quedarà més líquid, si pel contrari, augmenteu les quantitats de llavors, quedarà més espès. Opcionalment es pot endolcir o aromatizar. En el moment de consumir afegir-hi fruites naturals, compotes, melmelades…. Sempre al vostre gust. Per acabar d’enriquir podeu complementar amb civada, granola o fruits secs variats.

Aquest es també un esmorzar ideal per emportar-nos  dins d’una carmanyola o pot. Menjar sa i saludable fora de casa és possible 😉

Ingredients: (per una ració)

Púding de chía:

  • 200 g de llet o de la vostra beguda preferida ( soja, arròs, civada……)
  • 2 cullerades soperes de llavors de chía
  • Stevia, mel d’atzavara…. per endolcir (opcional)
  • Canyella, vainilla, cacau.. per aromatizar (opcional)

Per complementar:

  • Fruita natural al gust (trossejada, en compota o melmelada)
  • Granola, civada, fruits sec trossejats
  • Iogurt amb fruita barrejada

Preparació:

  1. Al vespre posem a hidratar les llavors de chía amb la beguda que vulguem, si pot afegir stevia, mel d’atzavara… per endolcir (opcional) I, o també, canyella, vainilla..per aromatitzar (opcional). Remene bé, que quedin al màxim dins el líquit. Ho deixem tota la nit dins un pot de vidre hermetic, tancat, i dins la nevera.
  2. Al matí remenen la barreja per desfer el posibles grumolls, si té exces de liquit el podeu retirar. Només ens cal afegir la fruita al gust, trossejada, en forma de compota o barrejada en iogurt natural i si volem acompanyem amb granola, fruits secs……

Púding de chía amb fruites..

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s