Crestes de tonyina i ou

Ahir amb el meu marit vàrem anar a visitar uns amics que recentment han tingut una bessonada. Un nen i una nena preciosos…. I tan petitons!!… Ja no me’n recordava de quan els meus fills eren així. 🙂 La qüestió és que vàrem arribar tard a casa i tampoc amb molta gana perquè ja havíem fet un bon berenar, però els que sí que tenien gana eren els meus fills. L’un venia d’entrenament i l’altre, que actualment viu a Barcelona, acabava d’arribar per passar el cap de setmana amb nosaltres. Així que em vaig decidir per aquest sopar tan clàssic, però també tan senzill i ràpid de fer. Les oblees o «empanadilles» d’ou i tonyina.

Tenia uns ous cuits a la nevera, per tant, encara va ser més ràpid. Mentre les oblees eren al forn, vaig fer unes patates fregides d’acompanyament, per els meus fills, i una amanida pel meu marit i per mi. I sopar enllestit!!

Ingredients: (16 unitats)

 • 2 ous
 • 200 g de tonyina amb oli
 • 60-80 g de pebrots del piquillo (tallats a trossets petitons)
 • 5 cullerades de tomàquet fregit
 • 1 paquet d’oblees per fer crestes (Buitoni de 160 g)
 • 1 ou batut, per pinzellar la massa

Preparació:

 1. En un cassó coure els ous amb una mica de sal durant 10 minuts. Tot seguit passar-los per un raig d’aigua freda, deixar-los refredar un xic, pelar-los i reservar-los.
 2. Preescalfar el forn a 190º. Folrar una safata amb paper de fornejar. Reservar.
 3. Posar dins un recipient la tonyina ben escorreguda, els pebrots tallats ben petitons, els ous durs també tallats a trossets petitons i les cullerades de tomàquet fregit. Barrejar-ho tot que quedi ben integrat.
 4. Col·locar una cullerada d’aquesta pasta al centre d’una oblea, tancar-la i pressionar amb una forquilla perquè quedi ben segellada i no s’obri dins el forn. Col·locar-la en la safata que tenim reservada i fer el mateix amb la resta d’oblees.Crestes farcides de carn prepCrestes farcides de carn prep.1
 5. Pinzellar les oblees amb ou batut i enfornar durant 20 minuts a 190º o fins que agafin un bonic to daurat.
 6. Retirar del forn, deixar refredar un moment i servir.
Nota:
.-També podem fer les oblees fregides, per això, fer escalfar abundant oli calent en una paella i fregir-les per tandes. Deixar escórrer sobre paper absorbent i servir.

.- En comptes de pebrots del piquillo podem posar-hi olives verdes farcides.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s