Noodles d’arròs amb gambes, mongetes i salsa d’alls

Us agrada la gastronomia oriental??? A mi cada dia m’agrada més!! És una cuina exòtica amb plats fàcils i ràpids de preparar, a més de saludables i equilibrats. S’utilitza molta verdura cuinada al vapor o saltejada tipus wok, amb poc oli i en poc temps, per conservar així totes les seves propietats. La podem acompanyar amb arròs o pasta, i afegir-li llagostins, gambes, xampinyons, tofu….

Avui m’he decidit per uns noodles d’arròs acompanyats amb mongeta tendra i llagostins i banyats en una salsa d’all, que queda espectacular. Que no us espanti la quantitat d’all que porta, un cop cuinada, és una salsa de gust molt finet i discret, però boníssima!!!! Vaja… que aquesta salsa és la clau del plat d’avui!!!!

Espero que us agradi!!!!

Ingredients: (4 racions)

 • 250 g de noodles d’arròs
 • 70 g de grans d’all
 • 40 g d’oli vegetal
 • ½ culleradeta de sal (opcional)
 • 1 polsim de pebre blanc
 • 30 g de sucre
 • 40 g de salsa de soja
 • 20 g de vi blanc
 • 700 g d’aigua
 • 250 g de gamba crua, pelada i sense intestí
 • 200 g de mongetes verdes fresques

Preparació:

 1. Posar un bol sobre la tapa del thermomix i pesar els noodles. Cobrir-los amb aigua temperada i deixar en remull durant 30 minuts. Escórrer els noodles amb l’ajut del varoma, abocar en un bol de poca profunditat (diàmetre 12-14 cm) i posar el bol dins el recipient varoma, assegurant-nos que algunes ranures quedin sense tapar perquè circuli bé el vapor.
 2. Posar dins el got els grans d’all i l’oli, trossejar 4 segons a velocitat 5. Tot seguit, sofregir 3 minuts, temperatura 120º i velocitat cullera.
 3. Afegir la sal, el pebre blanc, el sucre, la salsa de soja i el vi blanc i 200 g d’aigua. Programar 4 minuts, temperatura 100º i velocitat cullera. Mentrestant, col·locar les gambes una per una sobre els noodles escorreguts.
 4. Abocar la salsa d’all del got repartida per igual sobre les gambes. Posar 500 g d’aigua dins el got, introduir el cistell amb les mongetes tendres. Situar el varoma en la seva posició, tapar i programar 20-25 minuts, temperatura varoma i velocitat 1, o fins que les gambes siguin cuites (agafaran un to rosat). Retirar el varoma i, a continuació, extreure el cistell amb l’osca de l’espàtula.
 5. Abocar dins un bol els noodles i les gambes i remoure-ho tot que quedi ben impregnat amb la salsa. Afegir les mongetes tendres i tornar a barrejar. Servir calent.
Nota:
Podeu coure els noodles o fideus asiàtics en una cassolà, segons les instruccions del fabricant. Saltejar les gambes en una paella i, tot seguit, barrejar-ho amb la mongeta tendra cuinada en el thermomix i la salsa d'all.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s