Crema de Speculoos

Crema de speculoosLa recepta d’avui és un bàsic. Aquesta crema o pasta de Spéculoos ens servirà per preparar un munt de delicioses postres.

Fa uns anys es van posar de moda entre els “bloguers” les galetes i la crema de Spéculoos, a la xarxa hi havia un munt de receptes amb aquest curiós ingredient. Dic curiós, perquè en aquell temps no tenia ni idea del que parlaven. Vaig haver d’investigar al respecte!
Em vaig trobar que com jo, erem molts els que no haviem sentit a parlar mai de Spéculoos, però presos per la curiositat del que ens explicaven;  -.Són un vici, són boníssimes, són addictives….. En fi, que amb aquests comentaris vam haver de provar les Spéculoos si o si. En el meu cas va ser difícil, perquè en aquell llavors, trobar Spéculoos per la nostra comarca era molt difícil.

Resulta que són unes galetes cruixents i molt especiades típiques de Bèlgica, Holanda, alguna regió d’Alemanya i al Nord de França. La massa d’aquestes galetes creix poc, degut que porten molt poc llevat, d’aquí que siguin més cruixents. Es fan a base de mantega, sucre morè i la  barreja d’espècies que porten: canyella, nou moscada, clau, gingebre, cardamomo i pebre blanc. Aquesta barreja és la carecterística principal d’aquestes galetes.

La qüestió és que per trobar aquestes galetes i sobretot la crema, havies d’anar als països d’origen, aquí era més difícil trobar-ne. Les últimes galetes i crema que tenia les vaig portar de França, tal com us vaig comentar en el post del pastís de formatge amb carbassa  i Spéculoos. Però actualment ja podem trobar a diferents supermercats galetes amb la barreja de Spéculoos.
La marca Lotus també comercialitza al territori espanyol unes galetes caramel·litzades que s’assemblen moltíssim, potser són una mica més suaus, no tan especiades, però pel fet ja ens valen. De fet als pobles grans o ciutats ja fa molt temps que s’en troben, però al meu poble no n’havia vist fins fa poc. El que continua sense haver-n’hi, és la crema, de totes maneres la podem comprar per internet en botigues especialitzades o fer-la nosaltres mateixos, ja que a partir de les galetes es pot preparar molt fàcilment.

Amb una textura que recorda la nocilla o el dolç de llet, la crema de Spéculoos és ideal per preparar delicioses postres; iogurts, panna cottas, gelats, pastissos, bombons i un llarg etc… Però també com diuen molts, simplement per menjar-la sola a cullerades.

Ara que ja tenim les galetes  a l’abast, ja no tenim excusa per preparar aquesta crema i les delicatessen que prepararem amb ella. Jo a partir d’ara no la penso comprar més, fer-la és un moment i surt encara més bona.

Espero que us agradi!!

crema de Speculoos..Ingredients:

 • 180 g de galetes Lotus Speculoos o Lotus caramel·litzades
 • 70 g de xocolata blanca de postres Nestlé
 • 150 g de llet sencera
 • 1 culleradeta de maizena
 • 20 g de mel (2 cullerades soperes aprox.)
 • 20 g de sucre “glas” (2 cullerades soperes aprox.)
 • 1/culleradeta de canyella
 • 2 cullerades soperes d’oli de girasol

Preparació:

 1. Posar les galetes dins el got de la thermomix i triturar 30 segons a velocitat progressiva 5-7-10. Amb l’espàtula baixar les restes cap a les ganivetes i afegir la xocolata trossejada. Triturar 30 segons a velocitat 5.
 2. Desfer dins una tassa la culleradeta de maizena amb una mica de llet tèbia. Afegir al got la maizena desfeta amb la llet, la resta de llet, la mel, el sucre glas i la canyella. Barrejar 15 segons a velocitat 3.
 3. Tot seguit programar 3 minuts, temperatura 80° i velocitat 3.
 4. Afegim l’oli i barrejar 15 segons a velocitat 3.
 5. Aboquem dins un pot esterilitzat, deixem refredar i reservem a la nevera. Quan refredi del tot agafarà una textura més espessa. Com la que veieu en aquesta última foto.

Crema de Speculoos

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s