Crema de Speculoos

Crema de speculoosLa recepta d’avui és un bàsic. Aquesta crema o pasta de Spéculoos ens servirà per preparar un munt de delicioses postres.

Fa uns anys es van posar de moda entre els «bloguers» les galetes i la crema de Spéculoos, a la xarxa hi havia un munt de receptes amb aquest curiós ingredient. Dic curiós, perquè en aquell temps no tenia ni idea del que parlaven. Vaig haver d’investigar al respecte!
Em vaig trobar que com jo, érem molts els que no havíem sentit a parlar mai de Spéculoos, però presos per la curiositat del que ens explicaven;  -. Que si són un vici, que si són boníssimes, que si són addictives….. Vaja, que amb aquests comentaris vam haver de provar les Spéculoos sí o sí.

Resulta que són unes galetes cruixents i molt especiades típiques de Bèlgica, Holanda, alguna regió d’Alemanya i al Nord de França. La massa d’aquestes galetes puja poc, degut que porten molt poc llevat, d’aquí que siguin més cruixents. Es fan a base de mantega, sucre morè i una barreja d’espècies que porten: canyella, nou moscada, clau, gingebre, cardamom i pebre blanc, que és la característica principal d’aquestes galetes.

La qüestió és que per trobar aquestes galetes i sobretot la crema, havies d’anar als països d’origen, aquí era més difícil trobar-ne. Actualment ja podem trobar a diferents supermercats  galetes amb la barreja de Spéculoos. La marca Lotus també comercialitza al territori espanyol unes galetes caramel·litzades que s’assemblen moltíssim, potser són una mica més suaus…. no tan especiades, però pel fet ja ens valen. La crema la podem comprar per internet en botigues especialitzades, o fer-la nosaltres mateixos, ja que si tenim les galetes, preparar la crema és molt fàcil.

Amb una textura que recorda la nocilla o el dolç de llet, la crema de Spéculoos és ideal per preparar delicioses postres; iogurts, panna cottas, gelats, pastissos, bombons i un llarg etc… Però també com diuen molts….. simplement per menjar-la a cullerades.

Ara que ja tenim les galetes a l’abast, ja no tenim excusa per preparar aquesta crema i les delicatessen que podem preparar amb ella.

Espero que us agradi!!

crema de Speculoos..Ingredients:

 • 180 g de galetes Lotus Speculoos o Lotus caramel·litzades
 • 70 g de xocolata blanca de postres Nestlé
 • 150 g de llet sencera
 • 1 culleradeta de maizena
 • 20 g de mel (2 cullerades soperes aprox.)
 • 20 g de sucre «glas» (2 cullerades soperes aprox.)
 • 1/culleradeta de canyella
 • 2 cullerades soperes d’oli de girasol

Preparació:

 1. Posar les galetes dins el got de la thermomix i triturar 30 segons a velocitat progressiva 5-7-10. Amb l’espàtula baixar les restes cap a les ganivetes i afegir la xocolata trossejada. Triturar 30 segons a velocitat 5.
 2. Desfer dins una tassa la culleradeta de maizena amb una mica de llet tèbia. Afegir al got la maizena desfeta amb la llet, la resta de llet, la mel, el sucre glas i la canyella. Barrejar 15 segons a velocitat 3.
 3. Tot seguit programar 3 minuts, temperatura 80° i velocitat 3.
 4. Afegim l’oli i barrejar 15 segons a velocitat 3.
 5. Aboquem dins un pot esterilitzat, deixem refredar i reservem a la nevera. Quan refredi del tot agafarà una textura més espessa. Com la que veieu en aquesta última foto.

Crema de Speculoos

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s