Crumble de nectarines amb civada

Crumble de nectarines i civada...Avui hem tingut un dia plujós, tot i que no ha fet fred, encendre el forn ja no a set desagradable. I és que durant l’estiu amb la calor he evitat utilitzar-lo, però avui m’he decidit per un berenar acabat de fornejar, com és el crumble.

El crumble són unes postres originàries del Regne Unit que s’han expandit com l’escuma pel nostre territori, i no és d’estranyar, perquè són delicioses i molt fàcils de preparar. Només cal posar una capa de fruita fresca trossejada en una safata apta pel forn i cobrir-la amb una barreja de sucre, farina i mantega. Tot seguit es forneja, fent que la fruita s’estovi i la coberta queda seca i cruixent. Es pot degustar sol, regat amb un rajolí de crema anglesa o acompanyat d’una bola de gelat. Tant calent com temperat està boníssim, tot i que hi ha qui el prefereix fred, això a gust de cadascú.

Com amb moltes receptes, si no totes, aquesta accepta varicacions. Admet un munt de
fruites diferents i la coberta (crumble) també si poden afegir fruits secs, o com avui, flocs de civada.
Per fer un crumble perfecte hem d’equilibrar la quantitat de fruita amb la coberta i
hem de tenir en compte que si hi posem fruita més àcida, potser necessitarà un crumble més dolç. Personalment m’agrada molt utilitzar sucre morè, que li dóna un toc caramel·litzat i molt bo a aquestes postres.

El secret? Que quedi la fruita toveta i el crumble, que en realitat no és més que una capa de galeta esmicolada, sec i cruixent.

Us animeu?

Ingredients: (8 persones)

 • 6-8 nectarines pelades (a trossos)
 • 130 g de sucre morè
 • 2 cullerades soperes d’aigua
 • 100 g de farina de rebosteria
 • 1/2 culleradeta de llevat químic en pols
 • 70 g de flocs de civada
 • 100 g de mantega freda (a trossos)

Preparació:

 1. Preescalfar el forn a 180° calor dalt i baix
 2. Col·locar els trossos de nectarines al fons d’una safata refractaria d’aprox. 20x30cm repartir 30 g de sucre morè (la resta de sucre l’utilitzem més endavant) i repartim les 2 cullerades d’aigua per sobre. Reservem.
 3. Posem dins el got de la thermomix la farina, el llevat, els 100 g de sucre morè restants, els flocs de civada i la mantega freda (és important que sigui freda). Barregem 4 segons a velocitat 5. Aboquem el crumble de civada en la safata, sobre de les nectarines.
 4. Enfornem durant 40 minuts a 180° calor a dalt i baix o fins que veiem que la superfície està daurada.
 5. Retirem del forn. Posem servir calent o temperat.

Crumble de nectarines i civadaFont: Vorwerk

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s