Panellets variats (vainilla, gingebre, te matxa i maduixa)

Panellets I (Vainilla, te matxa,gingebre i maduixa)

Aquest any he volgut fer els panellets diferents, tot i que he mantingut els de pinyons, aquests són un clàssic que no pot faltar, almenys a casa. La resta els he fet de vainilla amb xocolata, te matxa, maduixa i gingebre amb melmelada. A veure si puc sorprendre la família amb aquests panellets!!! 😉

Espero que us agradin!!

BONA CASTANYADA A TOTHOM!!!!

Panellets

Ingredients: (32-33 unitats)

Per la massa:

 • 250 g de sucre
 • La pell d’una llimona (només la part groga)
 • 300 g d’ametlles crues Marcona (sense pell)
 • 50 gr de patata cuita (freda)
 • 1 clara d’ou

Varietats i decoració:  (Gingebre, vainilla, te matxa, maduixa, pinyons)

 • 4 g d’arrel de gingebre fresca (ratllada)
 • Melmelada de ginebre o al gust
 • ½ beina de vainilla
 • xocolata blanca i negre (al gust)
 • 1  culleradeta de te matxa
 • 2-3 culleradetes de sirope de maduixa
 • 2 o 3 cullerades de sucre llustre
 • 100 g de pinyons
 • 1 ou

Preparació:

Massa:

 1. Posar al got de la thermomix, el sucre i programar 20 segons a velocitat progressiva 5-10
 2. Afegir la pell de llimona i programar 20 segons a velocitat progressiva 5-10
 3. Incorporar les ametlles i programar 10 segons a velocitat 6
 4. Afegir la patata i la clara i barrejar. Programar 6 segons a velocitat 6.
 5. Retirar la massa del got i reservar dins una bossa de plàstic. Deixar reposar a la nevera durant 12 hores.

Elaboració del panellets de varietats:

Passades les hores de repòs, traiem el massapà de la nevera i en fem boles d’aprox. 120 g.
Com veieu a la foto, el meu massapà pesava 624 g, per tant n’han sortit 5 boles d’aprox. 120 g cadascuna.Panellets prep

Preescalfar el forn a 200º calor a dalt i a baix

Panellets de gingebre:

Agafar una porció de 120 g de massa i barrejar-hi 4 g de gingebre fresc ratllat. Barrejar-ho amb les mans perquè quedi ben integrat. Fer 6 boletes d’aprox. 20 g cadascuna i prémer una mica amb el dit, perquè quedi un foradet a la superfície el panellet. Arrebossar amb sucre llustre i col·locar sobre una safata de forn folrada amb paper de fornejar. Enfornar 6 minuts a 200º. En sortir del forn estaran molt tous, però en refredar enduriran una mica. Un cop freds posar una mica de melmelada de gingebre o al gust dins el forat.Panellets de gingebre

Panellets de vainilla:

Agafar una porció 120 g de massa i barrejar-hi les llavors de ½ beina de vainilla fresca. Per això, obrim la beina per la meitat al llarg i raspem les petites llavors negres del seu interior sobre la porció de massa. Barrejar-ho bé amb les mans perquè quedi ben integrat. Formar un cilindre i tallar quadradets de 20 g cadascun. Prémer una mica amb el dit, perquè quedi un foradet a la superfície. Col·locar sobre una safata de forn folrada amb paper de fornejar. Enfornar 6 minuts a 200º. En sortir del forn estaran molt tous, però en refredar enduriran una mica. Un cop freds, fondre unes porcions de xocolata blanca i negre al microones omplir el forat amb elles.Panellets de vainilla amb xocolata blanca i negre

Panellets de te matxa:

Agafar una porció 120 g de massa i barrejar-hi 1  culleradeta de te matxa. Barrejar-ho bé amb les mans perquè quedi ben integrat i fer 6 boletes d’aprox. 20 g cadascuna. Prémer una mica amb el dit perquè quedi un foradet a la superfície el panellet. Col·locar sobre una safata de forn folrada amb paper de fornejar. Enfornar 6 minuts a 200º. En sortir del forn estaran molt tous, però en refredar enduriran una mica. Un cop freds, fondre unes porcions de xocolata blanca i negre al microones i omplir el forat amb elles.Panellets de te matxa

Panellets de maduixa:

Agafar una porció 120 g de massa i barrejar-hi 2 o 3 cullerades de sirope de maduixa. Barrejar-ho amb les mans perquè quedi ben integrat i fer 6 boletes d’aprox. 20 g cadascuna. Arrebossar amb sucre llustre i col·locar sobre una safata de forn folrada amb paper de fornejar. Enfornar 6 minuts a 200º. En sortir del forn estaran molt tous, però en refredar enduriran una mica.Panellets de maduixa

Panellets prep.2

Panellets de pinyons:

Agafar una porció 120 g de massa i formar boles, aquesta vegada  les farem de 13-14 g. cadascuna, en sortiran 8 o 9 boletes. Passar-les per clara d’ou batuda i enganxar els pinyons en el contorn, pressionant lleugerament. Pintar-los amb rovell d’ou i col.locar-los en una safata de forn prèviament folrada amb paper de forn. Enfornar 10 minuts a 180º.  O fins que siguin daurats. En sortir del forn estaran molt tous, però en refredar enduriran una mica.

Nota:

 • Jo faig dues safates, en una i poso totes les varietats  (gingebre, vainilla, te matxa i maduixa) i enforno 6 minuts a 200º  No passar-se amb els minuts de forn, perquè si no, els panellets quedaran ressecs
 • A l’altra safata i poso els de pinyons i enforno 10 minuts a 180º.

Panellets I (Vainilla, te matxa,gingebre i maduixa)

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s