Canyes o Napolitanes de xocolata

Canyes de xocolata..Les tardes dels dies festius, sobretot a l’estiu o quant fa bon temps, ve de gust sortir a passejar i quedar-se en alguna terrassa a prendre alguna cosa, però quan arriba el fred ens ho pensem més. S’està tant bé a casa!… Moltes vegades el que faig és encendre el forn i preparar alguna cosa llaminera com la d’avui, unes canyes de xocolata molt senzilles i ràpides de fer. Avui les he preparat amb crema de cacau casolana, molt més saludables.
Us animeu?

Ingredients: (6 canyes o napolitanes de xocolata)

 • 1 làmina de pasta de full rectangular
 • Nutella o nocilla (jo casolana, per veure recepta premeu aquí)
 • 1 ou batut
 • Ametlles làminades
 • Sucre «glas»
 • Melmelada de préssec, albercoc o brillantor pastissera (opcional)
 • Fideus de xocolata (opcional)

Canyes de xocolata..2Preparació:

 1. Preescalfar el forn a 180°
 2. Estendre la pasta de full sobre el marbre, ben freda, per poder manipular-la bé. Tallar-la en 6 parts iguals,  és a dir, dividir la làmina en dos, amb un talla-pizzes o ganivet afilat fer un tall de dalt a baix (a la part més llarga), tot seguit fer dos talls a la part estreta, dividint d’aquesta manera la làmina en 6 parts iguals. A la foto es pot veure.
 3. Posar una cullerada de crema de cacau al centre de cada part.
 4. Doblar una part de la massa sobre la crema de cacau. A continuació pinzellar amb ou batut el lateral, d’aquesta manera, en posar l’altra part a sobre quedarà enganxada. Pressionar  una mica perquè quedi la crema de cacau repartida.
 5. Pinzellar amb ou batut i donar-los la volta, així l’enganxat quedarà a la part de sota quan fornegem. Posar les napolitanes en una safata de forn folrada amb paper de fornejar i separades unes de les altres (ja que en fornejar creixeran). Pinzellar la part de sobre amb ou batut i preme els extrems amb els dits perquè no surti la crema de cacau. Repartir les ametlles laminades pel damunt.
 6. Fornejar durant 20-25 minuts a 180° o fins que la pasta de full sigui daurada.
 7. Es pot acabar de dues maneres, tal com les he fet jo avui;  En sortir del forn, deixar-les refredar i repartir sucre «glas» pel damunt.
 8. O, en sortir del forn i encara calentes, pinzellar amb melmelada de préssec, albercoc o brillantor pastissera i repartir fideus de xocolata pel damunt.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s