Melmelada de pinya i llima

Melmelada de pinya i llimaFer melmelades casolanes amb thermomix és la cosa més fàcil del món i sempre surten boníssimes. Amb la garantia afegida que només porten fruita natural i una mica de sucre. Dic una mica, perquè a casa no ens agraden massa dolces i sempre poso menys sucre de l’habitual. De totes maneres, si us agraden més dolces, podeu augmentar-ne la quantitat.

Aquesta setmana tenia una pinya molt madura i l’he aprofitat per fer aquesta recepta, una melmelada de pinya i llima amb un delicat punt àcid. Boníssima!!! Ideal per acompanyar formatges frescos, semis o curats, iogurts, púddings de chia, creps, pancakes, …..o simplement sobre una torrada.

Espero que us agradi!!Melmelada de pinya.1Ingredients:

 • 500 g de pinya natural (madura)
 • 2 llimes
 • 350 g de sucre

Preparació:

 1. Pelar la pinya retirar la part central i tallar-la a trossos.
 2. Pelar les llimes (que no quedi gens de la part blanca) i retirar les llavors.
 3. Posar dins el got de la thermomix la pinya, el sucre i les llimes. Programar 15 segons a velocitat 5. Baixar les restes cap a les ganivetes i programar 30 minuts, temperatura 100° i velocitat 1. Passats els primers 10 minuts, retirar el cubilet i posar el cistell per evaporar millor i evitar esquitxos.
 4. A continuació programar 5 minuts, temperatura varoma i velocitat 1.
 5. Per poder comprovar la textura que agafarà la melmelada un cop freda (recordeu que en refredar sempre espesseeix) posar una culleradeta de melmelada en un plat fred que prèviament haurem posat al congelador. La melmelada es refredarà ràpidament i agafarà la textura final. Si fent la prova del plat encara és massa líquida, programar alguns minuts més, a la mateixa temperatura i velocitat.
 6. Abocar la melmelada en 2 pots de vidre esterilitzats petits o 1 de gran.

Melmelada de pinyaFont: Vorwerk

2 respuestas a “Melmelada de pinya i llima

 1. Africa 16/11/2017 / 9:27 pm

  Hola Consol, los botes de cristal esterilizados? Como se hace??
  Gracias.

  • consol 18/11/2017 / 12:24 am

   Hola Africa!!

   Las mermeladas y conservas pueden almacenarse durante un tiempo, por eso es muy importante esterilizar los botes para eliminar los posibles microbios y no crear un cultivo bacteriano en el interior de dichos botes de conservas o mermeladas.

   El proceso requiere mucha higiene tanto de los botes como los utensilios que vayamos a utilizar. Después de la esterilización y llenado de dichos botes, si no queremos consumir el producto en pocos días, procederíamos ha hacer el vacío para poder conservar estos alimentos en condiciones durante semanas incluso meses.

   Existen varias técnicas de esterilización; Una de las más utilizadas es previo lavado de los botes, tapas, gomas, hervir estos en agua durante unos 15-20 minutos. Otra técnica muy utilizada es la esterilización en el horno. Aconsejo busques información, hay mucha y muy amplia sobre diferentes maneras de esterilización de botes y también para la conservación a medio-largo plazo de mermeladas y conservas. Si un día me animo escribiré un post sobre ello.

   Espero haber ayudado a comprender un poco el tema de la esterilización. Muchas gracias.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s