Polvorons

Polvorons (2)Uns dolços típics d’aquestes dates són els polvorons, així que m’he decidit a preparar-los. Porten una mica de feina, ja que els hem de començar a preparar el dia anterior. És molt important per obtenir un bon resultat, torrar la farina amb l’ametlla i deixar-les reposar almenys 10 hores abans de seguir amb la recepta. Després s’obté una massa que hem de deixar en refrigeració, perquè quedi més compacta i poder treballar-la bé. Però sense passar-nos, perquè si la deixem massa estona a la nevera quedarà molt dura i tampoc es treballarà bé.
Llavors s’han de fer porcions i deixar reposar unes hores abans d’enfornar.  I un cop surten del forn, els hem de deixar refredar del tot per poder-los decorar.
Encara que el temps dedicat en preparar la recepta no és molt, sí que és una recepta amb molts reposos i això fa que sigui llarga . Això sí! Surten molt bons i amb el plus afegit de fets a casa. 😉

Us animeu??

Ingredients: (14 unitats)

PolvoronsPreparació:

 1. Preescalfem el forn a 130°
 2. Posem la farina i l’ametlla molta en una safata de forn i barregem bé. Fornegem 30 minuts a 130°. Remenant la barreja de tant en tant.
 3. Retirem del forn i deixem refredar durant un mínim de 10 hores. Millor d’un dia per altre.
 4. Posar el sucre dins el got de la thermomix i polvoritzar durant 30 segons a velocitat progressiva 5-7-10. Reservar dins un bol.
 5. Sense rentar el got posar el llard, l’anís i 100 g del sucre «glas» reservat (la resta de sucre el farem servir per decorar). Agafar la barreja de farina i ametlla que tenim reposant des del dia anterior i afegir-hi la canyella, barrejar bé i abocar també dins el got de la thermomix. Programar 30 segons a velocitat 6.
 6. Retirar la massa del got,(quedaran trossos, però els unirem perfectament amb les mans) fer un botifarró i embolicar, ben premsat, amb film transparent. Deixar reposar dins la nevera uns 30 minuts.
 7. Passat el temps, estirar la massa entre 2 làmines de film transparent, deixant un gruix de 1½ cm. Passar el corró per damunt perquè quedi ben fina i anivellada.polvorons prep
 8. Tallar porcions rodones amb un talla-pastes, un got o fins i tot el cubilet de la thermomix. El que sobra ho tornem a unir amb les mans, estirem de nou amb el corró i tornem a fer porcions. I així successivament fins a acabar amb tota la massa.polvorons prep
 9. Col·locar els polvorons sobre una safata de forn folrada amb paper de fornejar i deixem reposar duran 4 o 6 hores.
 10. Preescalfar el forn a 200° només amb grill.
 11. Fornegem durant 8 -12 minuts o fins que veiem que comencen a esquerdar-se. Vigilar!!, perquè solen torrar-se molt de pressa i se’ns podrien cremar en qüestió d’un moment. Retirar del forn i deixar refredar completament.
 12. Un cop freds repartir la resta de sucre «glas» que teníem reservada i
  guardar ben tapats dins una caixa metàl·lica.

Polvorons

Font:  Vorwerk (amb algun canvi)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s