Cassoletes de pasta de full amb fruits secs, poma i canyella

Cassoletes de pasta de full amb fruits secs,

Ahir vàrem fer la trobada anual amb una colla d’amics, aquest any se’ns ha endarrerit, ja que normalment la fem al setembre. Sempre és un dinar i agafem el segon torn del menjador per poder fer una bona sobretaula, d’aquesta manera els propietaris del restaurant on anem, també amics nostres, un cop han servit tots els dinars poden seure a taula amb nosaltres. Va ser una gran vetllada!!! I el millor de tot, és que aquest any hem decidit fer una altra trobada el mes de gener, això serà fantàstic.

Durant el dinar es va parlar d’aquest blog; Comentaris sobre les entrades que havien agradat més o menys, sobre les millors o pitjors fotos…. Tota crítica és ben rebuda i sempre m’ajuda a millorar. L’entrada d’avui la dedico a aquest grup de seguidors, que sempre visiten el blog i s’animen a provar les receptes.

Vinga! Feta aquesta petita introducció personal, anem a la recepta d’avui. Unes cassoletes de pasta de full farcides d’una barreja de poma i fruits secs, molt fàcils de fer i boníssimes, us ho asseguro!!

Només cal fer la barreja d’ingredients i amb ella farcir cassoletes de pasta de full, enfornar i donar un acabat amb una brillantor espectacular.

Espero que us agradin!!!

Cassoletes de pasta de full de

Ingredients:  (10 cassoletes)

Cassoletes de pasta de full i farcit:

 • 2 làmines rodones de pasta de full
 • 500 g de poma varietat Golden (pelades i tallades a trossos)
 • 70 g de sucre morè
 • 100 g de mantega (+ una mica més per pinzellar els motlles)
 • 50 g de panses
 • 70 g de nous
 • 1½ culleradeta de canyella

Glacejat de melmelada (per donar brillantor)

 • 3 cullerades de melmelada de poma o préssec
 • 200 g de sucre
 • 2 cullerades d’aigua
 • 2 cullerades de suc de llimona

Preparació:

Cassoletes de pasta de full i farcit:

 1. Preescalfar el forn a 180º calor a dalt i a baix
 2. Estendre les làmines de pasta de full i col·locar els motlles amb els quals farem les cassoletes, de cap per avall sobre la làmina. Pressionar sobre la pasta de full, per així donar la forma de les cassoletes de manera fàcil. (Tal com es veu a la foto)cassoletes de pasta de full prep
 3. Pinzellar els motlles amb una mica de mantega fosa uns segons  al microones.Cassoletes de pasta de full prep.1
 4. Col.locar la pasta de full retallada dins els motlles pinzellats amb la mantega, i punxar-la amb una forquilla perquè no s’infli massa a dins el forn. Reservar a la nevera mentre fem el farcit.
 5. Pelar les pomes, retirar les llavors i tallar-les a trossos. Posar-les dins el got de la thermomix amb la mantega a trossos petits, el sucre, la canyella, les panses i les nous. Programar 4 segons a velocitat 4. Si han quedat trossos molt grans, el triturar alguns segons més a la mateixa velocitat (però no ha de quedar puré, sinó trossets petitons)
 6. Repartir tota la barreja dins les 10 cassoletes i posar les cassoletes en dues safates de forn folrades amb paper de fornejar (Jo poso 5 cassoletes en cada safata). cassoletes de pasta de full prep.3
 7. Enfornar una safata  durant 30-35 minuts a 180°,o fins que veiem que la pasta de full queda daurada. Un cop fetes, treure-les del forn, deixar-les refredar i col.locar l’altre safata amb les 5 cassoletes restants.

Glacejat de melmelada (per donar brillantor):

 1. Mentre les cassoletes són al forn, fer el glacejat de melmelada. Per això, posar tots els ingredients del glacejat dins el got (melmelada, sucre, aigua i suc de llimona) i programar 18 minuts, temperatura 100° i velocitat 3. Un cop acabat el temps abocar en un bol i deixar refredar.

Acabat i decoració:

 1. Un cop tinguem totalment fredes les cassoletes, pinzellar amb el Glacejat, i reservar a la nevera fins al moment de servir.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s