Torrades amb espàrrecs i ous escalfats

Espàrrecs amb ous escalfats

La primavera és temporada d’espàrrecs, per tant, a part de ser més barats és quan estan en el seu millor moment. Ja sabeu que m’agrada molt cuinar amb producte de temporada, així que durant aquesta estació, els espàrrecs, són un plat molt habitual a casa. Avui per sopar els he fet acompanyats d’ous escalfats i els he servit sobre torrades de pa. És una recepta fàcil i ràpida, que a més de ser saludable i baixa en calories, a casa ens agrada moltíssim.

Els espàrrecs els he cuit al vapor per que quedin ben tous i després els he passat per la planxa. Els ous els he fet escalfats, però també es poden fer poché, simplement es una altra variant. Les torrades són opcionals i es poden fer amb qualsevol tipus de pa; Xapata, baguette, pa de Pagés……..

Us animeu???

Ingredients: (6 unitats)

Espàrrecs:

 • 18-24 espàrrecs
 • 800 g d’aigua

Ous escalfats:

 • 1500 g d’aigua
 • 50 de vinagre de vi blanc
 • Una mica d’oli (per pinzellar el cistellet)
 • 6 ous (L)
 • Uns polsims de sal

Muntatge del plat:

 • oli d’oliva (per saltar els espàrrecs a la paella)
 • Sal Maldon
 • 6 llesques de pa (xapata, baguette, pa de pagés…..), torrades
 • 1 culleradeta de llavors de comí

Preparació:

Espàrrecs:

 1. En primer lloc netejar els espàrrecs ben nets, tallar la part inferior de la tija, la que és més dura. Si cal, amb un pelador de verdures repassar una mica els espàrrecs. Posar-los dins el recipient varoma, sense que quedin massa sobreposats.
 2. Col·locar els 800 g d’aigua dins el got i el varoma amb els espàrrecs en la seva posició. Programar 20 minuts, temperatura varoma i velocitat 2. Reservar.

Ous escalfats:

 1. Llençar l’aigua de coure els espàrrecs i esbandir un xic el got. A continuació, omplir-lo amb els 1500 d’aigua (per coure els ous) i afegir el vinagre. Untar el cistell amb oli i introduir-lo dins el got. Programar 12 minuts, temperatura varoma i velocitat 1.
.-Mentrestant saltar els espàrrecs en una paella amb un raig d'oli, retirar en un plat i espolvorejar uns polsim de sal Maldon pel damunt. 
.-Torrar 6 llesques de pa.
 1. Trencar 3 ous en tres recipients individuals i passats els 12 minuts inicials, abocar un per un, pel bocal (cauran dins el cistell). Ràpidament programar 2 minuts 30 segons, temperatura varoma i velocitat 1. Amb una escumadora retirar els ous del cistell, escorre’ls bé, afegir un polsim de sal sobre cada ou i reservar-los.
 2. Amb el cistell dins el got, programar 3 minuts, temperatura varoma i velocitat 1, per escalfar de nou l’aigua.
 3. Trencar els 3 ous restants en recipients individuals, abocar-los d’un en un, pel bocal. Ràpidament programar 2 minuts 30 segons, temperatura varoma i velocitat 1. Amb una espumadora retirar els ous del cistell, escorre’ls bé, afegir un polsim de sal sobre cada ou, i reservar-los.

Muntatge del plat:

 1. A cada plat, col·locar una llesca de pa torrat, al damunt 3 o 4 espàrrecs i un ou escalfat. Repartir les llavors de comí i regar amb oli d’oliva verge extra. Servir immediatament.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s