Melmelada de mandarina

Fer melmelades casolanes m’agrada molt, ja ho sabeu, i sempre les faig amb fruites de temporada perquè es troben en el seu millor moment i són molt més econòmiques. Amb thermomix les preparo en un moment i sempre tinc delicioses melmelades casolanes per untar torrades, endolcir iogurts, farcir pastissos, acompanyar formatges…. M’encanten!!!

Avui he fet la melmelada de mandarina, amb poc sucre, com agrada a casa. Boníssima!!!!!

Ingredients: (2 pots)

  • 800 g de mandarines
  • 250 g de sucre
  • 1 poma pelada (tallada a quarts i cada quart per la meitat)
  • 30 g de suc de llimona

Preparació:

  1. Amb un pelador retirar la pell de 2 o 3 mandarines (només la part taronja). Reservar. Pelar totes les mandarines retirant tota la part blanca i les llavors i reservar.
  2. Posar dins el got la pell de les mandarines i 100 g de sucre. Polvoritzar 30 segons a velocitat 10. Amb l’espàtula baixar els ingredients cap al fons del got.
  3. Afegir la polpa de les mandarines, la poma, els 150 g de sucre, el suc de llimona i trossejar 10 segons a velocitat 5. Col·locar la tapa anti esquitxos en lloc del cubilet, i programar 20 minuts, temperatura 100º i velocitat 1.
  4. Tot seguit, programar 5 minuts, temperatura varoma i velocitat 1. Comprovar el punt d’espessor de la melmelada, si no és del nostre gust, podem deixar-la algun minut més, a temperatura varoma i velocitat 1, fins a aconseguir-lo. Hem de tenir en compte que en refredar espessa bastant. Abocar la melmelada dins de 2 pots de vidre prèviament esterilitzats. Fer el buit per conservar-los més dies o reservar-los a la nevera i utilitzar-los de seguida.
Nota:
Nota: Per comprovar la textura de la melmelada un cop freda (la melmelada en refredar espesseix). Posar un plat al congelador (que quedi ben fred), agafar una cullerada de melmelada i deixar-la damunt del plat, la melmelada refredarà ràpidament i agafarà la textura final.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s