Gaspatxo de cireres

Gaspatxo de cireresAl jardí tinc un cirerer que aquest any s’ha lluït, ha fet tantíssimes cireres i tan bones, que ha sigut un no parar de fer receptes amb elles. És una fruita que ens agrada molt, llàstima que tingui una temporada molt, mooolt curta.
A part de menjar-les en les postres, o per matar el cuc en qualsevol moment del dia, també m’agrada incloure-les en l’elaboració d’alguns plats, tant dolços com salats. Un d’aquests plats, és el d’avui, un deliciós gaspatxo de cireres.

La moda dels gaspatxos amb fruita, a casa ha sigut molt ben rebuda, sobretot pel meu marit i per un dels meus fills. El gaspatxo tradicional no era el seu fort, en canvi amb fruita, els encanta. I especialment el de cireres, ben… ben fred, diuen que és un dels millors.

Espero que us agradi tant com a nosaltres!!

Ingredients: (4 persones)

Gaspatxo:

 • 250 g de cireres (sense pinyol)
 • 850 g de tomàquet pera, ben madur (sense pelar i partit en 2 trossos)
 • 20 g de pebrot verd
 • 25 g de ceba
 • 50 g de pa (millor del dia anterior) a trossos
 • 1 culleradeta de sal
 • 10 g de vinagre
 • 30 g d’oli d’oliva verge extra

Decoració: (opcional)

 • 4-8 cireres (sense pinyol)
 • 4 anxoves
 • 4 boletes de mozzarella

Preparació:

 1. Posar dins el got de la thermomix les cireres, els tomàquets, el pebrot, la ceba, el pa, la sal i el vinagre. Triturar 30 segons a velocitat 5. A continuació programar 1 minut 30 segons a velocitat 10.
 2. Afegir l’oli i programar 10 segons a velocitat 5.
 3. Abocar en un bol i reservar unes hores a la nevera.
 4. Servir ben fred, acompanyat d’una o dues cireres senceres, una anxova i una boleta de mozzarella!!
 • Nota:
 • El pes de les cireres és sense el pinyol.
 • Sabeu una manera fàcil i ràpida de retirar els pinyols de les cireres? Doncs amb un boli bic, els de tota la vida. Us explico; retirar el cartutxet de tinta del boli i netejar el tub ben net, aleshores, ja tenim l’aparell ideal per aquest afer. Només cal clavar el tub per un cantó de la cirera i el pinyol, sortirà sense problemes per l’altre, tal i com es veu a la foto. En un moment les tindreu totes desossades.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s