Sangria (a la meva manera)

Sangria

A casa la sangria no era el nostre fort, fins que vaig descobrir que aquesta estiuenca i popular beguda es podia adaptar al gust del consumidor. Ara, no hi ha barbacoa sense sangria, jeje.

La base d’aquesta refrescant beguda és el vi negre (tot i que també es pot elaborar amb vi blanc o cava. Jo la faig amb vi negre, un jove afruitat), al que s’afegeix suc de llimona, de taronja i sucre (no molt), tot i que això va a gustos.  A més, si afegeix fruita de temporada, que sigui carnosa, madura i aromàtica. És molt típic el préssec, però si pot afegir la fruita que més ens convingui (mango, albercocs, plàtan….). Cal macerar la fruita durant un parell o tres d’hores, per obtenir tot el sabor de la fruita fresca (però més estona no, per evitar que la fruita fermenti per l’acció del sucre i l’alcohol). També i queda molt bo afegir-hi un canó de canyella. Per acabar, només cal afegir-hi gasosa al gust, i ja tenim la sangria.

El més interessant d’aquesta recepta és poder adaptar els ingredients i les proporcions al gust. És a dir, jo la faig amb molta gasosa i poc vi, però es pot fer al revés. També si pot afegir més o menys sucre i canviar les fruites també al gust. L’altre punt a tenir en compte és la gasosa: com que la fruita ha de macerar un parell d’hores perquè s’integrin bé els sabors, el gas carbònic desapareix amb l’estona; si es vol conservar, s’ha d’afegir la gasosa en l’últim moment. Ahhh, també es pot substituir la gasosa per refresc amb gas, de llimona o taronja.

I moooolt important, la presentació. Servir la sangria dins d’una gerra transparent que permeti veure la fruita i una paleta llarga de fusta per remenar-la  i que no la faci malbé. La sangria és considerada beguda de taula per acompanyar menús i es serveix dins de gots, no amb copes com els còctels.

Espero que les indicacions us serveixin per fer la recepta de sangria ideal!! 🙂

Sangria.1

Ingredients:

 • 1 taronja
 • 1 llimona
 • 110 g de sucre
 • 500 g de vi negre (ben fred)
 • 1000 g de gasosa (ben freda)
 • 2 préssecs grans
 • 1 grapat de gerds congelats
 • 1 canó de canyella
 • Alguna rodanxa de taronja i o llimona per decorar (opcional)
 • Glaçons  (opcionals)

Preparació:

 1. Posar dins el got de la thermomix la taronja i la llimona, pelades, sense gens de part blanca ni llavors i tallades a quarts. Reservar les pells.
 2. Afegir el sucre i programar 1 minut a velocitat 10.
 3. Incorporar el vi i barrejar amb l’espàtula.
 4. En una gerra transparent, col·locar els préssecs tallats a daus petits i els gerds, afegir la barreja del got, incorporar la gasosa, el canó de canyella i les pells dels cítrics que tenim reservades. Opcionalment podeu afegir alguna rodanxa de taronja o llimona.
 5. Deixar reposar a la nevera un parell d’hores, perquè els sabors queden ben integrats. En el moment de servir i podem afegir glaçons.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s