Roses de pasta de full i poma

Roses de poma.1El proper diumenge serà el dia de la mare i unes postres ben elegants per l’ocasió, poden ser aquestes roses de pasta de full i poma. Jo les vaig preparar el dia de St. Jordi i van triomfar, així que repetiré pel dia de la mare.

Són molt fàcils fer i ràpides preparar. Us animeu? Us deixo el pas a pas amb fotos, perquè com sempre dic, val més una imatge que mil paraules.

Espero que us agradin!!

Ingredients: (4 roses)

  • 1 làmina de pasta de full rectangular
  • 1 poma vermella
  • 220 g d’aigua
  • El suc de 1/2 llimona
  • 2 cullerades de formatge cremós
  • 2 cullerades de melmelada de maduixa o al gust
  • 2 cullerades de sucre
  • canyella en pols
  • Sucre «glas» per decorar

Roses de poma.2Preparació:

1.- Rentem la poma ben neta, li traiem el cor amb les llavors, la partim per la meitat i la tallem a làmines finetes. Col·loquem les làmines de poma, dins un bol apte pel microones, junt amb l’aigua i el suc de llimona. Programem el microones durant 5 minuts a 800 w.  Les escorrem dins un colador gran i reservem.

2.-Preescalfem el forn a 200°.

3.-Untem 4 forats d’un motlle d’alumini o silicona per magdalenes, amb oli de girasol. Reservem.

4.-Estirem la làmina de pasta de full i la tallem en tires de 7’5 cm aprox. Depenen de la marca de pasta de full i de la mida d’aquesta, poden sortir entre 4 i 5 tires. La meva varen sortir 4 tires de 7’5cm.

Roses de poma prep.

5.-En 2 tires untem la melmelada i les altres 2 untem el formatge cremós. Només untem la part central de les tires, deixant els laterals sense untar. A les tires de formatge i repartim les 2 cullerades de sucre i uns polsims de canyella en pols. A les tires de melmelada i repartim només uns polsims de canyella en pols.

6.-Col·loquem les làmines de poma en una meitat de cada tira, deixant que sobresurti un xic la pell de la poma.

Roses de poma prep..1

7.-Dobleguem l’altra meitat de la pasta de full per sobre el farcit i les pomes i enrotllem amb molt de compte. Al final estirem un xic la pasta de full i pressionem sobre capa anterior perquè quedi enganxada i durant el fornejat no s’obri.

roses de poma prep.

8.-Col.loquem les roses dins els forats del motlle i fornegem durant 35 minuts a 200º o fins que veiem que la pasta de full sigui daurada. Cap a la meitat de la cocció, tapem les pomes amb paper d alumini, perquè no es cremin de la part superior.

roses de poma prep.

9.-Retirem del forn i les deixem refredar sobre una reixeta.

10.-En el moment de servir i repartim sucre glas per sobre.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s