Pastís de verdures al microones

Pastís de verdures al microones.2L’arribada del bon temps convida a un canvi d’hàbits a la cuina. Cada vegada vindrà menys de gust engegar el forn i més de gust passar més temps a l’aire lliure.

Aquest pastís de verdures és fantàstic. El fem al microones i el podem deixar preparat amb antelació. Tant tebi com fred està molt bo.

Jo ja el tinc a punt pel sopar d’avui.

Us animeu???

Pastís de verdures al microonesIngredients: (4 persones)

  • 200 gr. de pastanaga
  • 400 gr. de carbassó
  • 65-70 gr. de porró (només la part blanca)
  • 35 gr. d’oli d’oliva verge extra
  • 25 gr. de mantega ( a trossos)
  • 4 ous
  • 200 gr. de nata (per cuinar)
  • sal (a gust)
  • 1 polsim de pebre

Preparació:

  1. Pinzellem amb oli un motlle de silicona apte pel microones (el meu és 24 x 10’5 cm). Reservem.
  2. En el got de la thermomix posem la pastanaga (a trossos grans) i programem 2 segons a velocitat 5. Reservem en un bol.
  3. Ara en el got de la thermomix posem el carbassó (amb pell i també tallat a trossos grans) i programem 3 segons a velocitat 4. Reservem junt amb la pastanaga.
  4. A continuació posem el porro (només la part blanca i tallat a rodanxes) i programem 4 segons a velocitat 5. Seguidament baixem les restes de porro que hagin quedat escampades per la paret del got, cap a les gavinetes. Col·loquem la papallona en la seva posició, afegim l’oli i la mantega i sofregim 5 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
  5. Incorporem la pastanaga i el carbassó i programem 14 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
  6. Un cop finalitzat el temps retirem la papallona de les gavinetes i aboquem les verdures en un colador amb un plat a sota (per eliminar l’excés de líquid).
  7. Sense rentar el got i posem els ous, la nata, una mica de sal i el polsim de pebre. Barregem 15 segons a velocitat 3. Afegim les verdures escorregudes i acabem de barrejar amb l’espàtula.
  8. Aboquem la mescla en el motlle de silicona reservat i amb molt de compte el posem dins pastís de verdures prep.el microones. Programem 10 minuts a 800 w. Acabat el temps el deixem 5 minuts més dins el microones apagat i amb la porta tancada (perquè s’acabi de fer). Abans de retirar-lo fem la prova de l’escuradents (per comprovar que està totalment cuit).
  9. Retirem, deixem temperar una mica i desemmotllem. Podem servir temperat o fred, acompanyat amb una amanida i una mica de maionesa.
  10. Bon profit!!

Pastís de verdures al microones.1

Pastís de verdures al microones.2

Deja un comentario