Pancakes de verdures

Pancakes de verduresFa uns dies vam fer una marxa passant pel sud de França, on vam descobrir racons impressionats de la regió de la Provença. Vam continuar cap a Mònaco, i d’allà, vam sortir cap al Nord d’Itàlia, visitant diferents punts de la regió del Piemont. On per cert, vaig menjar la millor panna cotta que he tastat mai, no en va, són els reis d’aquestes conegudes postres. Vam continuar cap a Milà, capital de la Llombardia, i d’aquí, vam baixar cap a la ciutat costanera de Gènova.

He gaudit moltíssim d’aquest viatge i podria explicar-vos un munt de vivències que m’han semblat molt interessants, tant culturals com gastronòmiques. Aquestes últimes, segur que us les explicaré en diferents posts, ja que de ben segur, posaré en practica moltes de les receptes típiques que he provat de cada regió.

La recepta que us proposo avui, és una de les que em vaig emportar el primer dia de viatge. Teníem una tirada d’uns quants kilòmetres fins a arribar a la primera parada, i vam decidir que per no perdre temps, el primer àpat, el portaríem preparat i ens el menjaríem tot fent camí.

Aquests pancakes o «tortitas» de verdures són ideals per portar en excursions, es poden menjar calents o freds i a casa ens agraden molt. Obrir la carmanyola dels pancakes i desaparèixer tots és el mateix, jeje.

Espero que us agradin tant com a nosaltres!!!

Ingredients (9 pancakes)

 • 80 g de pastanaga
 • 100 g de ramells de bròquil
 • 50 g de formatge parmesà (en encenalls finets)
 • 100 g de farina de rebosteria
 • 8 g de llevat químic Royal® (½ sobre)
 • 1 ou
 • 150 g de llet
 • 20 g d’oli d’oliva verge extra + una mica per pinzellar la paella
 • Polsims de sal
 • Pa ratllat (si és necessari)

Preparació:

 1. Primer de tot coure les verdures al vapor. Pelar i rentar la pastanaga, tallar-la a trossos grans i col·locar-la dins el recipient varoma. Rentar el bròquil, partir-lo en ramells i col·locar-lo en el recipient varoma al costat de la pastanaga.
 2. Abocar 500 g d’aigua dins el got de la thermomix, col·locar el recipient varoma en la seva posició i programar 25 minuts, temperatura varoma i velocitat 2.Un cop acabat el temps retirar les verdures i deixar refredar. Retirar l’aigua del got.
 3. Abocar dins el got les verdures cuites i fredes i els encenalls de parmesà. Trossejar 2 segons a velocitat 4. Comprovar el trossejat, si no ha quedat prou trossejat, baixar amb l’espàtula les restes escampades del got i tornar a programar un segon més a la mateixa velocitat. Retirar la mescla dins un bol gran i reservar.
 4. Sense rentar el got, posar la farina, el llevat, l’ou, la llet, l’oli i la sal. Batre 20 segons a velocitat 5. Comprovar que estigui la barreja ben integrada, si no, programar algun segon més a la mateixa velocitat.
 5. Afegir la barreja del got al bol amb la verdura i el parmesà i barrejar bé, que quedi tot ben integrat. Deixar reposar a la nevera, tapat amb film transparent, un mínim de 30 minuts. La mescla en reposar agafarà consistència, però si a l’hora de fer els pancakes encara és massa tova, afegir 1 o 2 cullerades de pa ratllat. (Sense passar-nos o quedarà massa eixuta). Jo la deixo toveta.pancakes prep.1
 6. Escalfar una paella, jo la de fer crepes, pinzellada amb una mica d’oli.
 7. Amb l’ajut de dues culleres, agafar la mescla (un parell de cullerades per pancake) i amb el dors de la cullera aplanar-la sobre la paella, de manera que quedi un pancake fi i tan rodó com puguem. Deixar fer per un cantó, mitja volta i l’altre cantó.pancakes prep.1-pancakes prep.2-
 8. Servir calents acompanyats amb salsa de tomàquet o kètxup o bé freds, amb salsa maionesa. Bon profit!!

pancakes de verdures.1

 

2 respuestas a “Pancakes de verdures

 1. Angels 30/08/2018 / 5:39 pm

  Consol, creus que quedarien be fetes al forn dins un motlle de madalenes, per exemple?

  • consol 30/08/2018 / 6:07 pm

   Hola Angels

   No, aquesta recepta en concret s’ha de fer a la planxa, lleugerament pinzellada amb oli. Són tipus tortitas. Per fer tipus muffins o magdalenes seria una altra recepta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s