Pastís mousse de mascarpone i maduixes

pastís de mascarpone i maduixes+

En aquesta època m’agrada molt utilitzar maduixes per fer receptes, aprofito que estan en temporada i sempre resulten més econòmiques i més bones. Avui les he fet servir per fer aquest pastís de mascarpone i maduixes. Una combinació d’ingredients que faig servir moltes vegades, perquè a casa ens encanta. Aquesta vegada la presentació ha estat en forma de pastís mousse amb base de pa de pessic de xocolata. Boníssim!!!

Aquest pastís també es pot fer amb una base de galetes, en aquest cas, és més ràpid i molt més fàcil, perquè ens estalviem el fornejat del pa de pessic i haver-lo de canviar de motlle, retallar…. Però igualment boníssim!

Al blog podeu trobar alguns pastissos amb base de galetes, com per exemple; el Pastís de xocolata blanca i galetes Oreo, o el Pastís mousse de llimona, cliqueu sobre els noms per veure les receptes.

pastís de mascarpone i maduixes++

Ingredients: (10-12 persones)

Base de pa pessic de xocolata:

 • 2 ous
 • 60 g de sucre
 • 40 g de farina de rebosteria
 • 20 de xocolata en pols sense sucre Valor ®
 • 1 polsim de sal

Crema de mascarpone i maduixes:

 • 400 g de mascarpone
 • 500 g de nata de muntar 35% m.g.
 • 200 g de sucre
 • 500 g de maduixes ben netes (sense la part verda)
 • 8 fulles de gelatina Vahiné®

Cobertura:

 • 200 g de melmelada de maduixa
 • 1 cullerada sopera d’aigua (5 g aprox)
 • 3 fulles de gelatina Vahiné ®

Muntatge i decoració:

 • 4 Maduixes
 • Xocolata fondant (opcional)

Preparació

Base:

 1. Preescalfar el forn a 180°
 2. Untar un motlle de 26 cm de diàmetre (el meu és de silicona) amb mantega i repartir un xic de farina al damunt. Reservar.
 3. Barrejar la farina amb la xocolata en pols. Tamizar la barreja a través d’un colador perquè no faci grumolls i reservar dins un bol.
 4. Col·locar la papallona a les ganivetes i abocar els ous i el sucre. Batre 5 minuts, temperatura 37° i velocitat 3½.
 5. A continuació tornar a programar 5 minuts més, a velocitat 3½, però aquesta vegada sense temperatura.
 6. Afegir la barreja de farina i xocolata en pols que tenim reservada i el polsim de sal. Barrejar 10 segons a velocitat 2½. Retirar la papallona de les ganivetes i acabar de barrejar amb l’espàtula, suaument i amb moviments envoltants.
 7. Abocar aquest mescla en el motlle que tenim reservat, repartir la massa per tota la base del motlle, de manera que quedi uniforme. Enfornar durant 10 -12 minuts, temperatura 180° o fins que en clavar un escuradents, aquest surti net.pastís de mascarpone i maduixes prep.2
 8. Treure del forn i deixar refredar. En fornejar, el pa de pessic s’encongeix una mica, així que un cop fred passarem el disc de pa de pessic en un motlle desmuntable de 23-24 cm de diàmetre, el qual haurem folrat la base previament amb paper de fornejar. Ara retallarem el que sobri, d’aquesta manera quedarà ben enganxat a les parets del motlle. Tot seguit, a mi m’agrada folrar els laterals dels motlle amb una tira d’acetat, que enganxo amb una punta de mantega (això de l’acetat és opcional, però dona un acabat més professional al desemmutllar el pastís. Només es pot posar quant la preparació no ha d’anar al forn). Reservar.pastís de mascarpone i maduixes prep.3

Crema de mascarpone i maduixes:

 1. Posar a hidratar en un bol amb aigua freda les fulles de gelatina.
 2. Amb el got net, posar la papallona a les ganivetes i abocar la nata, el mascarpone i el sucre. Muntar a velocitat 3½, sense temps, fins que pel bocal veiem que està muntat, alerta no ens passem i fem mantega. Reservar a la nevera dins un bol gran.
 3. Treure la papallona de les ganivetes i abocar les maduixes. Triturar 20 segons a velocitat progressiva 5-7-9. A continuació programar 4 minuts, temperatura 60° i velocitat 1.
 4. Afegir les fulles de gelatina hidratades i ben escorregudes i barrejar 30 segons a velocitat 4.
 5. Deixar refredar sense que arribi a quallar i quan estigui quasi freda, afegir al bol de la nata amb el mascarpone. Barrejar amb l’espàtula suaument i amb moviments envoltants perquè la nata no baixi, fins que quedi totalment integrat.
 6. Abocar la crema de mascarpone i maduixes sobre la base de pa de pessic i reservar a la nevera un mínim de 5 hores, perquè quedi ben quallat. Una vegada tinguem la mousse de mascarpone i maduixes quallada, farem la cobertura i l’abocarem pel damunt.

Cobertura:

 1. En un bol amb aigua freda posar a hidratar les fulles de gelatina.
 2. Posar dins el got la melmelada i la cullerada d’aigua (5 g aprox). Programar 4 minuts, temperatura 100° i velocitat 3.
 3. Afegir les fulles de gelatina hidratades i ben escorregudes, al voltant de les ganivetes i barrejar 30 segons a velocitat 4.
 4. Amb molta cura i amb l’ajut del dors d’una cullera, abocar la cobertura al damunt de la crema de mascarpone i maduixes.
 5. Reservar a la nevera fins que qualli, mínim un parell d’hores. De totes maneres millor fer-lo el dia abans i deixar-lo reposar tota la nit. Com més reposat més bo aquest pastís.

Decoració:

 1. Decorar amb 4 maduixes banyades en xocolata. Per això, posar la xocolata fondant a trossos dins un bol, i escalfar al microones de 30 segons en 30 segons perquè no se’ns cremi. Abans no la veiem desfeta del tot, ja la podrem treure, amb la calor residual i remenant amb una cullera de fusta s’acabarà de desfer. Aleshores, banyar les maduixes dins la xocolat i deixar-les refredar.
 2. Un cop fredes, col·locar les maduixes a la superfície del pastís.
Nota:
Si s'utilitzen tires d'acetat per folrar les parets del motlle, en el moment de desemmotllar, va molt bé posar el pastís una estona al congelador. No s'ha de congelar, només tenir-li una estona. Això farà que l'acetat es desenganxi amb molta facilitat.

Aquest pastís com més reposat més bo, per tant, millor fer-lo el dia abans. Guanya moltíssim d'un dia per altre!!!

2 respuestas a “Pastís mousse de mascarpone i maduixes

 1. Marta 17/05/2020 / 10:56 am

  Volia fer aquest pastís però no tenia ni idea de que es l’acetat

  • consol 18/05/2020 / 6:58 pm

   Les tires d’acetat són opcionals. Jo les faig servir per desemmotllar el pastís perfectament, sobretot si el congelo, ja que els pastissos tipus mousse congelen molt bé i moltes vegades els faig i els reservo al congelador. Però repeteixo, no són imprescindibles i es pot fer perfectament sense.

   A l’última foto del post es pot veure el rotlle de tira d’acetat (una mena de tira de plàstic) al costat del motlle, i com l’he col·locat al voltant de la paret interior del motlle i l’he enganxat amb un punt de mantega.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s