Sopa de ceba

La sopa de ceba és una recepta increïble, sembla impossible que un plat tan fàcil i amb ingredients tan senzills, sigui taaant i taaant bo. És una sopa cremosa i molt reconfortant, ideal pels dies freds, així que és perfecte per solucionar els dinars o sopars d’aquest dies.

A casa ens encanta!!! I a vosaltres?? Us animeu a preparar-la?? Només cal caramel·litzar la ceba, afegir-hi brou i rematar el plat amb unes llesques de pa i un deliciós formatge gruyère gratinat al damunt. Buff!!! Simple i ES-PEC-TA-CU-LAR!!!😉

Ingredients: (4-5 racions)

 • 80 g de formatge gruyère, tallat a trossos
 • 500 g de cebes (partides per la meitat)
 • 30 g d’oli d’oliva verge extra
 • 20 de mantega
 • ½ culleradeta de sal
 • 1-2 polsims de pebre negre
 • 10 g de farina
 • 900 g d’aigua
 • 1 pastilla de brou de pollastre
 • 12 llesques de baguette del dia anterior (o un altre pa amb crosta)

Preparació:

 1. Posar el formatge gruyère dins el got i ratllar 6 segons a velocitat 7. Posar dins un bol i reservar.
 2. Posar dins el got les cebes, l’oli, la mantega, la sal i el pebre. Trossejar 10 segons a velocitat 4. Tot seguit ofegar 10-15 minuts, temperatura 120º, gir invers i velocitat 1. Amb l’espàtula remenar el fons del got per desenganxar les cebes que hagin caramel·litzat.
 3. A continuació, sofregir 10 minuts, temperatura 120º, gir invers i velocitat cullera. Amb l’espàtula remenar el fons del got per desenganxar les cebes que hagin caramel·litzat.
 4. Afegir la farina, l’aigua, la pastilla de brou i barrejar 10 segons, gir invers i velocitat 3. Aleshores programar 20 minuts, temperatura 100º, gir invers i velocitat 1. Comprovar com està de sal i pebre, i si cal, rectificar.
 5. Preescalfar el forn amb grill a 210º
 6. Repartir la sopa dins de recipients individuals, aptes pel forn, i posar dins de cada recipient un parell o tres de llesques de baguette. Empolvorar amb el formatge gruyère reservat, i gratinar fins que el formatge s’hagi fos i daurat lleugerament. Servir immediatament.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s