Matxamisú (Tiramisú de te verd, matxa)

Matxamisú +

Ja us he comentat en alguna ocasió que el tiramisú són unes postres que preparo sovint, ens agrada molt i té l’avantatge que es pot presentar de maneres diferents… En gotets, en pastís, en braç de gitano, en semifred…… I també adaptar-lo a diferents sabors….. De cafè, de torró, de maduixa, de te matxa, de llimona …… Convertint unes postres clàssiques en unes de més atrevides, originals i sempre boníssimes!!

Durant la primavera m’agrada molt fer el de maduixa i aquest d’avui, de te matxa. Un ingredient que en els darrers anys ha entrat amb força guanyant molts adeptes i no és d’estranyar, ja que és considerat un superaliment, indispensable en qualsevol dieta sana. A casa fa temps que forma part dels nostres menús… Ja sigui en forma de te, de batuts, en rebosteria, en púdings, en gelats…….

Espero que us agradi!!!!

matxamisú++

Ingredients: (10 gots )

 • 250 g de llet
 • 2 culleradetes de te matxa
 • 1 cullerada de sucre
 • 250 g de Mascarpone
 • 200 g de nata de postres ( mínim 35 % m.g.)
 • 3 culleradetes de te matxa
 • 2 rovells d’ou
 • 100 g de sucre
 • Melindros
 • Gerds, móres…. (opcional) per decorar
Matxamisú.1

Preparació:

 1. Escalfar la llet al microones (dins un bol), fins que sigui ben calenta. Afegir les 2 cullerades de te matxa i la cullerada de sucre, barrejar tot fins que quedi ben dissolt. Reservar i deixar refredar.
 2. Col.locar la papallona dins el got i afegir el mascarpone, la nata i les 3 culleradetes de te matxa. Muntar, sense temps i a velocitat 3½. Reservar dins un bol a la nevera. Retirar la papallona i rentar-la.
 3. No cal rentar el got, tornar a col.locar la papallona, aquesta si neta i posar els ous i el sucre. Muntar 3 minuts, temperatura 80º i velocitat 3½. Reservar dins un bol petit i esperar que es refredi.
 4. Un cop la barreja d’ous i sucre sigui freda, barrejar-la amb la crema de mascarpone i nata. Amb moviments suaus i envoltants, fins que quedi ben integrat.

Muntatge:

 1. Remullar els melindros en la barreja de llet i matxa, no han de quedar xops, només una mica humits.
 2. Col.locar els melindros remullats ens la base de 10 gots, afegir 3 cullerades de crema de crema de mascarpone i matxa. Fer una altra capa de melindros i acabar amb 3 cullerades de crema de mascarpone i matxa per got.
 3. En el moment de servir, empolvorar la superficie amb te matxa i afegir un parell de gerds o móres a cada got.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s