Baklava

Viatjar és un altre dels meus grans hobbies i molts anys és durant el mes de maig que aprofito per fer alguna escapada. Aquest any amb l’estat d’alarma tot ha quedat ajornat, però tot anirà bé, i un altre dia serà. Mentrestant, avui per berenar he preparat un baklava, pastís típic turc, i he tret de l’armari el joc de te que veieu a la foto. Unes peces que em van encantar i que vaig comprar en una d’aquestes escapades. Sempre m’enamoro de totes les «relíquies».Jejeje.

Doncs bé, ja que no podem viatjar, la idea d’aquest berenar ha sigut transportar-nos mentalment a un racó del món on ens van servir aquesta delícia de pastís. Esperem ben aviat poder tornar a voltar pel món i poder continuar tastant plats típics, cosa que m’encanta!!!!

Ingredients:

Baklava:

 • 12 làmines de pasta filo
 • 200 g de nous pelades
 • 200 g d’ametlles laminades
 • 100 g de festucs
 • 90 g de sucre morè
 • 2 culleradetes de canyella
 • ½ culleradeta de nou moscada
 • 200 g de mantega

Almívar:

 • 200 g de sucre
 • 130 g d’aigua
 • 20 g de mel
 • 2 cullerades de suc de llimona
 • 10 g d’aigua de flor de tarongina (agua de azahar)

Acabat i decoració:

 • Un grapat de nous o festucs, trossejats

Preparació:

 1. Posar dins el got els fruits secs, el sucre, la canyella i la nou moscada. Trossejar 20 segons a velocitat 4. Comprovar, i si cal, programar algun segons més fins a aconseguir una trituració uniforme, però no molt mòlta, que quedin petits trossets. Reservar dins un bol.
 2. Retallar les làmines de pasta de full a la mateixa mida del motlle. Fondre en un bol al microones la mantega. Reservar.
 3. Pinzellar el motlle amb mantega i al damunt posar una fulla de pasta filo, aleshores, posar una altra fulla de pasta filo al damunt la primera, i tornar a pinzellar amb la mantega fosa. I així fins a posar 4 làmines de pasta filo. Al damunt repartir la meitat dels fruits secs. I continuar posant 4 làmines més de pasta filo, pinzellant cada vegada amb mantega. Repartir l’altra meitat dels fruits secs i acabar posant quatre làmines més de pasta filo, recordant cada vegada untar-les amb mantega. Reservar a la nevera, tapat amb film transparent, durant un mínim de 20 minuts. Això ajudarà que agafi més consistència i ens sigui més fàcil tallar la baklava.
 4. Preescalfar el forn a 180º
 5. Treure la baklava de la nevera i tallar a rombes o quadres. Enfornar durant 25-30 minuts a 180º. Aleshores tapar amb paper d’alumini i deixar durant 10 minuts més. Mentrestant, farem l’almívar.

Almívar:

 1. Posar tots els ingredients de l’almívar menys l’aigua de flor de tarongina (agua d’azahar) dins el got de la thermo i programar 20 minuts, temperatura varoma i velocitat 2.
 2. Incorporar l’aigua de flor de tarongina i barrejar 10 segons a velocitat 4. Treure del got i deixar temperar.

Acabat i decoració:

 1. Treure la baklava del forn i regar amb l’almívar que ja estarà tebi. Empolvorar cada rombe o quadrat amb uns quants fruits secs esmicolats. Deixar reposar un mínim de 4 hores o d’un dia per altre. Servir les petites porcions en un plat.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s