Melmelada de taronja i pastanaga

Melmelada de taronja i pastanagaFer melmelades casolanes m’encanta, sempre les faig amb fruites de temporada que es troben en el seu millor moment i són més econòmiques. A més, puc fer les combinacions d’ingredients al meu gust i deixar-les amb la textura que m’agrada. A tot això, cal afegir, que amb la thermomix les preparo en un plis plas i sempre tinc a mà delicioses melmelades per untar sobre torrades, endolcir iogurts, farcir pastissos, acompanyar formatges….

A més de la melmelada d’avui, de taronja i pastanaga, de color intens i gust suau, al blog podeu trovar altres melmelades de tardor hivern; (cliqueu sobre el nom per anar al pas a pas de la melmelada)  Melmelada de poma i canyella, melmelada de kiwi i plàtan, melmelada de pinya i llima, melmelada de pera i vainilla.

Us animeu a preparar melmelada?

Ingredients: (2 pots  grans de 400 g)

  • 500 g de taronges dolces
  • 200 g de pastanaga
  • 1 llimona (pelada i sense llavors ni gens de part blanca)
  • 300 g de sucre

Preparació:

  1. Pelar les taronges, i reservar la pell d’una d’elles sense gens de part blanca.
  2. Posar dins el got de la thermomix la pell reservada, la polpa de les taronges sense gens de part blanca (tindrem molta cura en treure-la tota, ja que aquesta amarganteja), la pastanaga pelada i tallada a rodelles, la llimona (també pelada i sense gens de part blanca ni llavors) i el sucre. Triturar 6 segons a velocitat 8.
  3. Baixar les restes cap a les ganivetes i comprovar que ha quedat triturat al nostre gust, sinó, programar algun segon més. Tot seguit programar 30 minuts, temperatura 100° i velocitat 2. Retirar el cubilet i posar el cistell en el seu lloc,  perquè evapori i no esquitxi.
  4. Si passat el temps està massa líquida, programar algun minut més fins a aconseguir la textura desitjada (El temps de cocció depèn de la quantitat de suc que facin les taronges). Per comprovar la textura de la melmelada un cop freda (la melmelada en refredar espesseix). Posar un plat al congelador que sigui ben fred, agafar una cullerada de melmelada i deixar-la damunt del plat, la melmelada refredarà ràpidament i agafarà la textura final.
  5. Posar dins de pots esterilitzats i si no es vol consumir s’ha de fer el buit perquè es conservi.

Melmelada de taronja i pastanaga

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s