Patates estil Foster’s

Que ràpid passen les setmanes, ja tornem a ser divendres!!!
Avui per petició unànime he fet les patates estil foster’s per sopar. Durant la setmana, al vespre, sempre faig verdura, ja sigui en cremes, en amanides…… Però els divendres fem un sopar diferent, normalment més calòric, jejeje. Avui m’han demanat aquestes patates que feia molt que no preparava. Són unes patates fregides, cobertes de salsa ranxera que personalment trobo boníssima, bacó cruixent i una barreja fosa de 4 formatges que ho cobreix tot . Mmm se’m fa la boca aigua només d’escriure el text.

M’agrada molt servir-les dins de cassoletes, en surten 4 racions molt completes. Però en sopars que som més colla, el que he fet algunes vegades, és repartir les cassoletes per la taula, de manera que les transformo en unes patates pica-pica, que sempre triomfen.

Ahh!!! de salsa ranxera en surt força quantitat, la que sobra, és una excel.lent salsa per acompanyar un plat de pasta.

Espero que us agradi!!

Ingredients: (4 cassoletes)

Salsa ranxera:

 • 200 g de nata de cuinar
 • 200 g de maionesa
 • 1 culleradeta d’all en pols
 • 1 culleradeta de ceba fregida
 • 2 polsims de pebre
 • 1 culleradeta de julivert sec
 • 1 culleradeta de cibulet sec
 • ½ culleradeta de sal
 • 1 cullerada de suc de llimona

Patates, bacó i formatge:

 • 1 kg de patates
 • Oli d’oliva suau (abundant) per fregir les patates
 • 1 sal (al gust)
 • 6 – 8 llesques de bacó
 • 200 g de formatge ratllat (barreja de 4 formatges)

Preparació i muntatge:

Salsa ranxera:

 1. Posar tots el ingredients de la salsa dins el got i programar 10 segons a velocitat 6. Baixar les restes escampades i tornar a programar 10 segons més a velocitat 6. Abocar dins un bol, tapar i reservar a la nevera.

Patates, baco i formatge:

 1. En una paella posar a escalfar abundant oli per fregir les patates, Mentrestant, pelar i tallar aquestes a trossos regulars. Fregir-les, retirar-les sobre paper absorbent, per eliminar l’excés d’oli, i repartir al damunt uns polsims de sal al gust. Reservar.
 2. Preescalfar el forn a 220º
 3. Fregir les llesques de bacó fins que siguin daurades i cruixents.
 4. Repartir les patates fregides dins de 4 cassoletes aptes pel forn. Regar amb 3-4 cullerades de salsa ranxera per cassoleta. Repartir el bacó tallat a trossets pel damunt i afegir el formatge ratllat. Enfornar les cassoletes durant 5 minuts, a 220º o fins que el formatge sigui fos. Servir immediatament.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s