Coca de recapte (o pizza)amb calçots, botifarra i salsa romesco

Holaaa!!!
Avui a Catalunya celebrem el dijous llarder o dijous gras, i la dita diu: «per dijous llarder botifarra menjaré«. Doncs a casa així ho farem, la menjarem, i l’acompanyarem amb calçots i salsa romesco. Tot al damunt d’una coca molt catalana, la coca de recapte.
La massa d’aquesta coca m’encanta!!! S’utilitza llard per fer-la, i aquest, li aporta un toc semblant a la pasta fullada que m’agrada molt. És una coca ràpida de fer, que no necessita llevats i que encaixa genial en la celebració d’aquesta tradició. De totes maneres, per si ho preferiu, també us deixo una versió d’aquesta recepta feta amb massa de pizza. Boníssima també!!!!

Sigui quina sigui l’opció, espero que la gaudiu i tingueu UN BON DIJOUS LLARDER!!!

Coca de recapte

Pizza (podeu utilitzar aquesta base (cliqueu aquí) per fer aquesta pizza. Si no teniu temps ni ganes també podeu comprar una base de pizza ja feta, i només caldrà fer el farcit.

Ingredients: (1 coca)

Massa: (coca de recapte)

 • 40 g d’oli d’oliva verge extra
 • 80 g d’aigua
 • 40 g de llard
 • 10 g de llevat fresc
 • 250 g de farina de força
 • ½ culleradeta de sal
 • 1 polsim de sucre

Cobertura:

 • 40 g de salsa romesco (+ una mica més per servir)
 • Mozzarella ratllada (al gust)
 • 4 o 5Calçots escalivats (tallats per la meitat al llarg)
 • Botifarra fresca a trossos

Preparació:

Massa: (coca de recapte)

 1. Posar dins el got l’oli, l’aigua i el llard, programar 1 minut, temperatura 37º i velocitat 2. Afegir el llevat fresc esmicolat, al voltant de les ganivetes. Programar 30 segons, temperatura 37º i velocitat 2. Comprovar que s’hagi integrat tot, si no és així, programar alguns segons més a la mateixa temperatura i velocitat, fins a aconseguir-ho.
 2. Incorporar la farina de força, la sal i el sucre. Barrejar 30 segons a velocitat 6. Abocar la massa al damunt d’un paper de forn, formar una bola i, tot seguit, estirar-la amb el corró de cuina donant-li forma ovalada. Passar-la a la safata de forn amb el paper i tot.

Cobertura:

 1. Repartir al damunt de la coca la salsa Romesco, al damunt la mozzarella ratllada, la botifarra fresca a trossos i els calçots escalivats. Opcionalment, podem afegir una mica més de mozzarella ratllada. Enfornar 20 minuts a 200º, calor a dalt i a baix.
Nota:
Aquesta coca de recapte és genial per aprofitar calçots que ens poden haver sobrat d'alguna calçotada. Però si no en tenim de cuits, els podem escalivar al forn en un moment. Per això, netejarem els calçots, primer tallarem les arrels de la base, tot seguit, retirarem la part més verda del cap de munt del calçot i la primera i segona capa del calçot. Aleshores, ja els podem enfornar en una safata apta pel forn durant 20 minuts a 200º, tot seguit, girar-los i continuar la cocció 20 minuts més a 200. Retirar i a gaudir-los. Són excel·lent per cremes, per a pizzes, coques salades, fajipizzes (tortitas mejicanas)

A Instagram

@thermofacilibo podeu veure el video de la preparació de la coca de recapte

@thermofacilibo podeu veure el video de la preparació de la pizza

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s